Freek Rubrech 1-1, Rob Hosman 2-3

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Het kampioenschap van de derde klasse D is voor VVZA geen optie meer na de nederlaag (2-3) die de ploeg zondag thuis tegen OSM leed. De nacompetitie is nog wel een optie voor de Amersfoorters maar dan moeten zij niet al teveel punten meer verspelen.

De wedstrijd van de gemiste kansen, wat betreft VVZA. Zo kan het belangrijke duel tegen de winnaar van het eerste periodekampioenschap het beste omschreven worden. OSM kreeg vier kansen en benutte er drie, VVZA kreeg vijftien kansen en verzilverde er niet meer dan twee.

OSM nam na een minuut of elf de leiding. Doelman Kevin Snel, nog steeds de vervanger van de geblesseerde Werner Rijk, had geen antwoord op een schot van een tegenstander: 0-1. Een kwartier later zorgde Freek Rubrech met een kopbal voor de gelijkmaker: 1-1.

In het eerste kwartier van de tweede helft gaf VVZA de winst weg. Binnen vijf minuten keek de thuisploeg tegen een 1-3 achterstand aan. Met man en macht probeerde de thuisclub daarna de achterstand weg te werken maar verder dan een rake kopbal van Rob Hosman (2-3) kwamen de Emiclaer bewoners niet.