Tegenvaller Amsvorde in Achterveld

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

De ontlading na de winst was groot onder de Achtervelders die eerder dit seizoen de eerste confrontatie tussen beide teams met 3-2 hadden verloren. ,,We hadden nog wat goed te maken”, zei de maker van het winnende doelpunt. ,,In Amersfoort stonden we destijds met 2-0 voor en kregen wij ook een rode kaart.”

ACHTERVELD - Bijna iedereen had zich zondag al verzoend met een remise tussen de degradatiekandidaten Achterveld en Amsvorde. Tot ver in de blessuretijd gaf het scorebord op het Kerstens Sportpark een tussenstand van 1-1 aan en leken beide teams op dat resultaat af te stevenen. Toen kreeg Mike van Ruitenbeek het op z’n heupen en maakte van Amsvorde doelman Pascal Kamerbeek een figurant: 2-1. door Balt Gmelig

Na de eerste 45 minuten leek de belangrijke driepunter voor de formatie van trainer Jeroen Jooren nog ver weg. Binnen een half uur zag de oefenmeester die al met veel personele problemen kampte, al twee geblesseerde spelers van het veld verdwijnen. Sven van Rossum (hamstring) en Rudy Baalman (knie) moesten zich laten vervangen. De gevolgen bleven in de eerste helft niet uit. Het ook lang niet complete Amsvorde verzuimde echter de thuisclub op een grote achterstand te zetten. De bezoekers kregen in de eerste 45 minuten de meeste kansen. Alleen Jeffrey van de Wijngaard vond in de 23e minuut het net van de tegenpartij: 0-1. Die onvoordelige stand voor de hekkensluiter bleef tot de rust gehandhaafd omdat de Amsvorde spelers Kyle Balch en Ahmet Saglam weigerden de kansen te benutten.

De tweede helft was een ander verhaal. De toeschouwers zagen na rust een agressiever spelend Achterveld dat ook het meest in de aanval was en de beste kansen kreeg. De thuisploeg had wel een omstreden strafschop nodig om naast de gasten te komen. Scheidsrechter Huyboom wees in de 48e minuut resoluut naar de stip en deelde ook een gele kaart uit aan Saglam omdat hij Joey van de Brink de doorgang belette. Joris Schouten benutte de strafschop feilloos: 1-1.

De gelijkmaker was voor Achterveld het startsein om de druk op het doel van de gasten op te voeren. In de 51e minuut moest Amsvorde verdediger Peter Heuvelink met zijn hoofd een inzet van Achtervelder Joury van ‘t Klooster van de doellijn halen. Daarna volgden nog meer kansen voor Achterveld. Kamerbeek hield zijn doel echter lange tijd schoon waaruit Amsvorde moed putte en zich wat aan de druk van de thuisclub kon ontworstelen. In de slotfase hadden beide partijen de winnende treffer kunnen scoren.

Het vele oponthoud door geblesseerde spelers kwam Achterveld goed uit. De thuisclub profiteerde van de acht minuten die de arbiter liet doorspelen. In de 96e minuut was de vermoeide defensie van Amsvorde even niet attent genoeg waardoor Van Ruitenbeek ongehinderd op Kamerbeek kon afgaan: 2-1. ,,Wat moet ik ervan zeggen”, waren de eerste woorden van een teleurgestelde Van de Wijngaard na de nederlaag. ,,Tegen zo’n ploeg mag je nooit zo’n doelpunt weggeven.”