MIA heer en meester

6 april 2011 om 00:00 Sport

Het eerste seniorenteam onder leiding van trainer/coach Ruud Schreuder begon deze wedstrijd eigenlijk al als de grote favoriet. MIA is momenteel koploper in de poule en won al eerder ruimschoots van de Blauw Zwarten uit Wierden. Ook tijdens de oefencampagne, waarin de ploeg zelfs won van een team uit de eerste klasse, liet MIA zien klaar te zijn voor het grotere werk. Dus moest deze wedstrijd direct met stevige cijfers worden gewonnen.

Korfballers wal- sen over tegen- stander heen AMERSFOORT - De korfballers van MIA zijn de tweede helft van de veldcompetitie ijzersterk begonnen. Tijdens de eerste echte warme zaterdag van dit jaar versloeg MIA Blauw Zwart uit Wierden met maar liefst 24-10. Het publiek aan de Schothorsterlaan genoot niet alleen van de zon, maar vooral van een volop draaiende Amersfoortse doelpuntenmachine.

Beter verzorgd

In aanvallend opzicht waren de Amersfoorters oppermachtig, maar verdedigend had MIA wat meer moeite met de Wierdenaren. Toch oogde het spel van de thuisploeg over het algemeen beter verzorgd, waardoor de ploeg van Schreuder een comfortabele voorsprong kon opbouwen. Na 35 minuten speeltijd was de ruststand in dit korfbalduel dan ook al 12-4.

Concentratie

De tweede helft van de wedstrijd veranderde er qua scoreverloop weinig. Hierdoor was al snel geen sprake meer van een echte wedstrijd. Bij vlagen leek het meer op een onbelangrijke oefenwedstrijd dan om een heus korfbalgevecht. En da was vervolgens ook merkbaar aan de concentratie. Het spel oogde prima, maar in verdedigend opzicht ontstond een aantal opmerkelijke situaties.

Blauw Zwart scoorde daarbij zelfs een keer terwijl een MIA-verdediger nog rustig een slok water stond te drinken langs de kant van het veld. Met dit intermezzo bracht Blauw Zwart de tussenstand op 14-6

Gelukkig kon dit voorval de pret niet drukken. Wel ontstonden er tegen het eind van de wedstrijd wat kleine schermutselingen door het soms ruwe spel dat op het harde kunstgras voor de nodige schaafplekken zorgde.

Dit leverde MIA in de slotfase een aantal strafworpen op die ook succesvol werden afgerond. Dat bracht de eindstand op 24-10 en een stevig signaal van MIA naar haar naaste concurrenten. Omdat het als tweede geplaatste Midlandia verloor, staat MIA nu vier punten los van de rest en is hard op weg naar het kampioenschap.

Komende zaterdag speelt de ploeg in Amerongen tegen Hemur Enge.