AVV Keistad ten onder tegen Dynamo

6 april 2011 om 00:00 Sport

Keistad begon passend en blokkerend uitest zwak in Apeldoorn en keek al snel tegen een achterstand aan in de eerste set. De aan zijn enkel geblesseerde Frank Pastoor probeerde het wel in de wedstrijd, maar bleek niet in staat bressen in de Apeldoornse verdediging te slaan. Zijn vervanger Thijs Besseling, die de gehele week ziek op bed had gelegen, lukte dit echter wel en groeide aan Keistad zijde uit tot de beste speler. Met een totaal van 16 gescoorde aanvallen nam hij een groot deel van de punten voor zijn rekening. In het tweede bedrijf kwamen de Amersfoorters langzaamaan op gang en bleven in de buurt van de thuisploeg (10-10 en 18-17). Maar vervolgens wist Dynamo een gaatje te slaan naar 22-19 en met hun veel scorende buitenaanval wisten de Apeldoorners een 2-0 stand op het bord te brengen. Guus Kalkman, eigenlijk niet speel fit door een rugblessure, kwam bij Keistad binnen de lijnen als spelverdeler maar kon ook niet verhinderen dat Dynamo in het laatste deel van die derde set de dienst uitmaakte. De stand ging tot 14-14 nog wel aardig gelijk op, maar vervolgens was het over en uit voor voor Keistad dat nog wel twee punten wist binnen te slaan maar de set met 25-16 aan Dynamo moest laten. Toch gaf Keistad de strijd niet op en bleef vechten voor dat laatste punt, wat vervolgens ook lukte. Dynamo nam wel telkens een voorsprong maar Keistad kwam evenzo veel keren op gelijke hoogte waarna op 16-18 setwinst niet meer uit handen werd gegeven (23-25). Komende zaterdag is Donitas de tegenstander.

AMERSFOORT - Net als in de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Dynamo, moesten de volleybalheren van AVV Keistad ook in de uitwedstrijd in Apeldoorn aantreden met een verzwakt team. De door blessures en ziektes geteisterde eerste divisionist wist daarbij alleen de laatste set te winnen, waardoor het blijft staan op een zesde positie in de 1e Divisie A. Einduitslag 3-1.