Stadsring na werkzaamheden gaslek weer toegankelijk

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Stadsring is weer volledig toegankelijk. Om circa 16.50 uur zijn de rijbanen in beide richtingen weer opengesteld. Sinds woensdagochtend 9.00 uur was de Stadsring tussen de Utrechtseweg en de Blekerssingel afgesloten.

Aanleiding voor de stremming waren de werkzaamheden voor het herstellen van een gaslek. Netbeheerder Stedin meette verhoogde concentraties gas, waarna rond 9.00 uur besloten werd om het kruispunt op de hoek van de Stadsring met de Kleine Haag af te sluiten.

Al op dinsdagavond kwamen er meldingen binnen dat er een gaslucht hing. ,,Dat is bij ons gemeld door de brandweer'', vertelt woordvoerder Lucas Stassen van Netwerkbeheerder Stedin. ,,Om 23.45 uur werden wij erbij gehaald om ter plaatse metingen te doen.'' Medewerkers van Stedin waren de hele nacht aanwezig en begonnen met graven. De volgende dag nam de dagploeg het over van de nachtploeg. Volgens Stassen ging het om een lekkage in een 100 millibar gasleiding. ,,Ondertussen wezen nieuwe metingen uit dat de concentratie gas zodanig was dat besloten werd dat er geen verkeer meer over het kruispunt mocht.'' De politie en de brandweer werden erbij gehaald en een deel van de Stadsring werd afgesloten. De metingen lieten een veel te hoge gasconcentratie zien in het riool. De brandweer heeft putdeksels opengemaakt in de Stadring om het ventileren te bevorderen.

Medewerkers van Stedin hadden de hele dag nodig om de lekkage te herstellen. Er was geen reden tot ontruiming van de omgeving. De concentratie gas in de lucht leverde geen gevaar op. De gasvoorziening aan woningen en bedrijven in de omgeving bleef overeind.

Bij alle verkeersafsluitingen stonden verkeersregelaars. Op de Amsterdamseweg, Industrieweg en Hogeweg stonden tekstkarren die melding maken van stremming van het verkeer in de binnenstad. Ook werd via de website van de gemeente Amersfoort en via het officiële twitteraccount van de gemeente (@gem_amersfoort) actuele informatie verspreid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie