Vitaminstore Amersfoort verhuisd

23 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

Drie thema’s kent de Vitaminstore formule, health, sports en beauty. Vooral in de laatste categorie heeft Van Helvoort fiks meer producten dan eerder. ,,Natuurlijke huidverzorging en cosmetica is een groeimarkt”, legt hij uit: ,,Er zijn de laatste tijd een aantal onderzoeken gepubliceerd die aantonen dat chemische huidverzorgingsproducten en ook cosmetica zoals lipstick en oogschaduw schadelijk kunnen zijn wanneer je ze jaar in jaar uit op je huid smeert. Dat heeft veel mensen aan het denken gezet en steeds meer mensen kiezen daarom eerder voor producten met enkel natuurlijke ingrediënten. Daarom hebben we ons assortiment uitgebreid met merken als drHauska, Alqvimia en Borlind en merken voor de extreem gevoelige huid.”

AMERSFOORT - De Amersfoortse vestiging van de Vitaminstore is pasgeleden verhuisd. Ondernemer Raymond van Helvoort is enthousiast over de nieuwe huisvesting. Doordat het winkeloppervlakte ten opzichte van het oude pand met een factor drie gegroeid is, heeft hij niet alleen zijn assortiment aanzienlijk kunnen vergroten, maar winkelt de nieuwe winkel ook nog eens veel ‘lekkerder’.

Het voordeel van natuurlijke cosmetica en huidverzorging is dat het geen gevaar voor de gezondheid oplevert, een nadeel kan zijn dat het niet zulke uitgesproken eigenschappen heeft als chemische cosmetica, de kleuren zijn minder fel en de geur is minder sterk, ook is het vaak minder lang houdbaar. Van Helvoort: ,,Natuurlijke producten zijn er in verschillende prijsklassen. In onze winkel kan iedere portemonnee terecht of je nu voor de topproducten kiest die qua eigenschappen niets onderdoen voor dat wat er in de reguliere parfumerie te koop is, maar je kunt ook gerust voor een lager segment kiezen. Wat voor alle prijsklassen geldt, is dat het gaat om 100 procent natuurlijke producten die kwalitatief gewoon goed zijn en bovendien onschadelijk voor de gezondheid.”

In de Vitaminstore is een checkpoint. ,,Daar meten we iemands BMI of we doen een huidanalyse of een stresstest”, vertelt Van Helvoort. ,,Af en toe hebben we zelfs een bodyscanapparaat staan, die nog veel meer metingen kan verrichten zoals hartritme. Aan de hand van die uitkomsten geven we dan een advies. Het is niet zo dat we iedereen met een tas vol pillen de deur uit willen laten gaan, dat is zinloos. Je moet dat nemen, wat je nodig bent niet meer en niet minder. Vitaminen genezen niets, maar met vitaminen kan je wel zaken voorkomen, dat is zeker.”

u Vitaminstore

St. Jorisstraat ??5

3811 DG ??Amersfoort

033 - 469 01 05

033 - 469 01 06

amersfoortA@vitaminstore.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie