RC Eemland ruim langs Utrecht

9 maart 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Rugby Ereklasser RC Eemland had in de laatste wedstrijd van het seizoen nog slechts een theoretische kans om bij de laatste vier te eindigen. DIOK moest dan wel verliezen in de wedstrijd tegen het laaggeplaatste AAC. Voor tegenstander en mede promovendus Utrecht stond er ook nog wat op het spel. Bij winst tegen Eemland konden zij zich veiligstellen om zodoende de nacompetitie te ontlopen. Ingrediënten voor een beladen wedstrijd! Eemland begon gedreven en wist al na 5 minuten de eerste try op het scorebord te brengen na een mooi uitgespeelde break (0-7). Kort daarop haalde Amersfoort nogmaals de achterlijn en bracht de voorsprong op 0-12. Maar de Utrechters die niet wensten te resigneren scoorden vanuit een goed uitgespeelde drive en brachten de achterstand terug tot 5-12. Met veel inzet probeerden zij Eemland vervolgens onder druk te zetten, pogingen die keer op keer vastliepen op de Amersfoortse verdediging. Het antwoord was door Eemland snel gevonden. Met een koekje van eigen deeg, een goed opgezette maul vanuit de line out, wist Eemland de marge verder uit te breiden tot 5-19. Met voor beide ploegen nog eenmaal een score werd er gerust met een 17-26 voorsprong voor Amersfoort. Na rust continueerde Amersfoort haar goede spel waarbij verdedigend geen krimp werd gegeven en waar middels gevarieerd aanvalsspel de Utrechtse verdediging zwaar onder druk werd gezet. Een aantal fraai opgezette aanvallen brachten RC Eemland vervolgens naar een 17-48 voorsprong, die ook tevens de eindstand betekende. Met een goede wedstrijd sloot RC Eemland de competitie af met een dik verdiende en prachtige 5e plaats, slechts één punt verwijderd van de play off’s die recht geven op het spelen voor het Landskampioenschap. Een meer dan bevredigend debuut in de ereklasse dat zeker naar meer smaakt in het komende seizoen.