Kennedy niet naar Eerste Kamer

9 maart 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - ChristenUnie fractievoorzitter Simone Kennedy-Doornbos gaat tegen de verwachting in niet als Eerste Kamerlid naar Den Haag. Kennedy, die als nummer drie op de kandidatenlijst van haar partij stond, viel net buiten de boot. Tijdens de provinciale statenverkiezingen werd de ChristenUnie gehalveerd. In plaats van de huidige vier zetels in de Eerste Kamer zal de nieuwe fractie slechts uit twee personen bestaan.

Dat de ChristenUnie te veel een middenpartij is, heeft de partij bij deze verkiezingen in de weg gestaan. denkt Kennedy. ,,Dit waren verkiezingen waarbij je voor of tegen de coalitie was. Mensen hebben heel duidelijk gestemd voor het linker- of rechterblok.’’

,,Schokkend’’, vond Kennedy de uitslag, die zij woensdagavond ‘beleefde’ in het Binnenhof in De Haag. ,,Ik heb altijd geleefd met de verwachting dat de uitslag kon tegenvallen, maar het is toch schokkend om dit nu mee te maken’’, reageert Kennedy ontdaan.

Er is nog een minieme kans dat er bij de restzetelverdeling nog een zetel aan de ChristenUnie kan toevallen, maar Kennedy gaat daar niet vanuit. Nu ze niet in aanmerking komt voor een plek in de Eerste Kamer blijft Kennedy gewoon raadslid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie in Amersfoort. Een zetel in de Eerste Kamer was niet te verenigen geweest met het raadslidmaatschap.

,,Ik vind het vooral spijtig dat de leuke titel ‘senator Kennedy’ niet langer zal worden gebruikt’’, zegt ze ironisch op haar weblog.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie