Biljarters op zoek naar sponsor

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De enthousiaste biljarters van de Algemene Nederlandse Ouderen Bond Amersfoort, kortweg ANBO, zijn dringend op zoek naar een sponsor die de kosten voor de renovatie van de twee biljarts in hun soos aan de Nieuwstraat 10 wil bekostigen.

door Carole Kuis

,,Het kost veel geld om de twee biljarts te onderhouden. Om de drie jaar moeten de lakens vernieuwd worden en de banden om de zes jaar. Dat zit er nu aan te komen en zouden we graag voor het nieuwe seizoen in september van dit jaar, gerealiseerd hebben. We hebben wel wat geld in de pot, dat we verkrijgen vanuit de contributie en de ouderwetse, maar mooie klok, waar we nog het befaamde kwartje in moeten doen om een half uur te kunnen spelen. Dan wisselen we per half uur 25 eurocent in en we biljarten al gauw van 13.00 tot 16.00 uur. Maar dat dekt de complete renovatie niet, vandaar onze dringende behoefte aan een sponsor”, aldus Wim Hubregtse biljartcoördinator en liefhebber van deze sport.

De 70-jarige actieve Wim, wiens leeftijd hem absoluut niet is aan te zien, kwam via de stamtafel voor Keientrekkers en zijn liefde voor de biljartsport in contact met Joke Sickman van de Sociëteit in de Nieuwstraat. Daar stonden tot zijn grote vreugde twee tafels en na een oproep via de ANBO, stroomden de belangstellenden toe.

Er werden twee groepen geformeerd, voor de donderdag- en vrijdagmiddag. Inmiddels heeft de donderdag groep een andere locatie gevonden, in verband met de bezuinigingen van de gemeente en daar uit voortvloeiende sluiting van de zo geliefde soos. Gelukkig lijkt dit noodlot afgewend en kan de vrijdag groep, die niet van wijken wist, gezellig blijven spelen. Iets waarmee Wim en enthousiaste biljartmaat Kees Visser erg blij mee zijn.

Lief en leed

De actieve 83-jarige Kees: ,,Natuurlijk kun je ook biljarten in de kroeg, maar in onze soos komen mensen die elkaar al jaren kennen en lief en leed met elkaar delen. Die vertrouwde omgeving en het is een ontzettend gezellige ruimte, heeft een belangrijke sociale functie. Gelukkig dreigt het goed te komen dat we hier kunnen blijven, hoe mooi zou het zijn als we nu ook nog onze geliefde tafels konden renoveren.”

‘Jong en actief’

Wim sluit zich hier volmondig bij aan. ,,We hopen natuurlijk dat het ANBO-bestuur ook iets zou willen bijdragen, want zo’n biljartgroep houdt een mens jong en actief”, zegt hij om na een kort stilte te vervolgen: ,,Het is echt een ontmoetingsplek, een vriendenclub, waar overigens ook echt fanatiek gespeeld wordt. Iedere vrijdagmiddag spelen we de onderlinge competitie, waar ik het wedstrijdschema van opstel en de puntentelling bijhoudt.

In mei volgt dan steevast de prijsuitreiking en sluiten we het seizoen af met een gezellige middag met aansluitend een etentje, waarbij ook de partners altijd van de partij zijn. We hopen nog vele jaren in goede gezondheid in deze pracht plek in de historische binnenstad te kunnen genieten van onze favoriete sport”, besluit hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie