Geen play offs voor RC Eemland

2 maart 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Om mee te kunnen blijven doen in de race om de vierde positie die recht geeft op het spelen van de play offs togen de rugbyers van RC Eemland naar Naarden voor de sleutelwedstrijd tegen het Gooi. In een wedstrijd waarin RC Eemland in de eerste helft nog wel kon aanhaken, werd het in het tweede deel overspeeld en verloor met 43-3. Het scoreverloop ging in de eerste helft nog redelijk gelijk op. Lange tijd bleef het 8-3 totdat ‘t Gooi met gedegen voorwaartse acties Eemland onder druk bleef houden. Dat vertaalde zich dan ook in een tweetal knappe scores. Vlak voor rust stelde thuisploeg ‘t Gooi verder orde op zaken en werd het de keistedelingen duidelijk dat een overwinning wel erg lastig zou gaan worden. Mede door een aantal noodzakelijke wissels aan Eemland zijde bleek de ploeg van coach Luc Theunssens geen vuist meer te kunnen maken tegen een wervelend spelend ‘t Gooi dat dan ook verdiend won met 43-3. Daar ook de wedstrijd Utrecht tegen DIOK qua uitslag in het nadeel werkte van RC Eemland, ging de deur op slot en is de Amersfoortse rugby ereklasser met nog een wedstrijd te gaan uitgeschakeld voor het spelen van de play offs. Die wedstrijd wordt komend weekend gespeeld in en tegen Utrecht. Toch kende RC Eemland een prima seizoen waarin het geweldig presteerde en gaat eindigen in het bovenste deel van de ereklasse. Ook het tweede team van Eemland kende een voortreffelijk seizoen. De ploeg werd ruim voor afloop van de competitie kampioen en promoveerde daarmee naar de tweede klasse.