Keurslager Van Norden gaat voor smaak

9 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

AMERESFOORT - Enkel smaakvol vlees haalt de vitrines van Keurslagerij Richard van Norden, hij en zijn echtgenote Ria willen hun klanten alleen het beste van het beste bieden. Dat dat diervriendelijke producten zijn, is voor het slagersechtpaar een vanzelfsprekendheid.

,,Ik wil geen stressvlees in mijn winkel, vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, is veel beter van smaak en kwaliteit dan van dieren die het tijdens hun leven slecht hadden”, vertelt Van Norden. ,,Wij zijn een keurslager, dan heb je dus een kwaliteitsproduct liggen. Een eerlijk stuk vlees waarvan je precies weet waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd is, daar gaat het om.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO, ligt iedereen tegenwoordig voor in de mond, maar Van Norden is in zijn bedrijfsvoering dus al veel langer op een verantwoorde manier bezig. ,,Mijn varkens haal ik uit Kootwijkerbroek, daar liggen ze op een bed van stro. Op dit moment ben ik bezig met een Franse scharrelkip”, vertelt hij. ,,In Frankrijk liggen de normen op dat gebied nog veel hoger dan in Nederland. In de marinades en kruiden die we hier gebruiken vind je nagenoeg geen allergenen. Ik vind dat je dat als keurslager aan je stand verplicht bent.”

Beroemd is deze slager om zijn broodjes en kant-en-klare maaltijden. ,,Met stip op nummer één staat het broodje gehaktbal. Simpel maar erg gewild en voor 1,25 spotgoedkoop. We hebben natuurlijk veel meer in huis. Onlangs is het assortiment uitgebreid met broodjes warme beenham, warme grilworst en warm vlees. Sinds kort bezorgen we bovendien broodjes bij bedrijven. Je ziet, we breiden onze service steeds verder uit.”

Van Norden: ,,Ondernemen is anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen en tegemoet komen aan de wensen van je klanten. Dat geldt zeker voor een bedrijf als het onze. De consument wil gemak, bijvoorbeeld het gemak van een kant-en-klaar maaltijd, maar die moet dan wel vers zijn. Daar spelen wij met onze maaltijden op in, alle maaltijden worden door onszelf bereid met verse ingrediënten. We maken ze ook meerdere keren per week, waardoor de versheid ook daadwerkelijk gegarandeerd is.”

Met de zomer in zicht, is Van Norden al helemaal klaar voor het BBQ seizoen 2011. ,,Barbecue daar doen we veel in”, zegt hij: ,,Ook daarin hebben we onze specialiteiten zoals onze varkenshaassaté en spareribs beide gemarineerd volgens geheim recept. Bestellen kan via internet en we bezorgen gratis in Amersfoort. Desgewenst kunnen we een heel barbecuefeest inrichten met barbecues, meubilair en een partytent. “

u R. van Norden, Emiclaerhof 242, (033) 455 82 79, www.vannorden.keurslager.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie