RE/MAX nieuw in Amersfoort

23 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Hij weet dat de makelaars van de andere Nederlandse vestigingen hem met advies ter zijde zullen staan. ,,Een van de mooie dingen van RE/MAX is dat we een lerende organisatie zijn”, vertelt Bonink: ,,Er zijn constant bijeenkomsten waar kennis, ervaring en advies worden gedeeld. Dan hebben we het heus niet alleen over de successen, maar zeker ook over wat er misgaat of beter kan. RE/MAX is een Amerikaanse onderneming en, anders dan bij ons, is een fout daar niet iets om je voor te schamen, maar iets waar jij en jouw collega’s van kunnen leren. Dat doen we dan ook volop.”

AMERSFOORT - Bij RE/MAX (Real EstateMAXimums) werken ruim 95.000 mensen in meer dan 70 landen. Nederland telt twintig vestigingen en vanaf 2011 is er ook een RE/MAX kantoor in Amersfoort. Makelaar/ondernemer Denis Bonink heeft er alle vertrouwen in dat hij en de andere RE/MAX makelaars die vanuit zijn kantoor werken de Amersfoortse markt zullen gaan veroveren. ,,Amersfoort is een mooie stad met een gezonde woningmarkt en dus geknipt voor onze organisatie”, aldus Bonink.

RE/MAX makelaars zijn praktische mensen die bruisen van energie en hun wijk kennen als hun broekzak. Bonink: ,,De organisatie leidt haar eigen makelaars op. We worden niet volgepropt met theoretische kennis maar we leren hoe we naar een huis moeten kijken en de zwakke en sterke punten detecteren. Verder word je enorm getraind om pro-actief te reageren op signalen uit de markt. Een RE/MAX makelaar brengt tachtig procent van zijn tijd op straat door.Hij is een bekend gezicht in de wijk, weet wat er speelt. Welke woningen er nu te koop zijn maar zeker ook welke woningen er over een poosje te koop komen. Hij weet ongeveer wie van de bewoners eigenlijk iets nieuws zoeken en welk pand bij welk gezin zou passen.En dat allemaal omdat we ons actief opstellen en geïnteresseerd zijn in de mensen achter de gevels in de wijk.”

Op dit moment telt de Amersfoortse vestiging vier makelaars, in de toekomst moet dat aantal oplopen naar tien tot twaalf met elk een eigen wijk. Ieder van hen is zelfstandig en helemaal zelf verantwoordelijk voor zijn eigen resultaten. ,,Verkoopt iemand tien huizen dan verdient hij die provisie, maar zijn het er twintig dan verdient hij meer. Het staat iedere makelaar vrij zoveel inspanning te leveren als hij of zij wil, maar ik verzeker je, een RE/MAX makelaar is een bezige bij.”

Verkopen kunnen ze volgens Bonink als de beste bij RE/MAX. ,,Ik hoef alleen maar te vertellen dat de organisatie ondanks de woningmarktmalaise nog steeds groeit. We verkopen goed en snel, voor iedere woning maken we een actieplan op maat en aan de hand daarvan gebeurt alles en dat is veel.”

u RE/MAX vakwerk makelaars, Stationsplein 5, 033-432 80 26, vakwerk@remax.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie