Mo Ozturk 1-0, Youri van ‘t Klooster 1-1, Kadir Taspinar 2-1 en 3-2, Joris Schouten 2-2

9 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Op de valreep heeft Kadir Taspinar HVC zondag de winst bezorgd in de streekderby tegen Achterveld. In de 85e minuut was de Amersfoorter voor de winnende treffer verantwoordelijk: 3-2.

Op Zielhorst was het al snel raak. In de vijfde minuut opende Mo Ozturk de score met een raak schot in de korte hoek van het Achterveldse doel: 1-0. HVC verzuimde daarna de score op te voeren maar dat vonden de bezoekers niet erg. Zij kwamen halverwege de eerste helft langszij. Met een kopbal verraste Youri van ‘t Klooster HVC doelman Paul Fokkens: 1-1.

In de tweede helft verhoogde HVC de druk op de tegenpartij. Achterveld probeerde zich met hoge ballen aan die druk te ontworstelen. Tevergeefs, want in de 64e minuut zag HVC opnieuw kans de leiding te nemen. Taspinar had succes met een kopbal: 2-1.

Daarmee was het streekduel nog niet beslist. Achterveld mocht na een overtreding van Tarek Bakkenes een strafschop nemen. Joris Schouten faalde vanaf elf meter niet: 2-2. Daarna hadden de gasten een dot van een kans om op voorsprong te komen maar dat gebeurde niet. De winnende treffer kwam er wel maar aan de andere kant van het veld. Taspinar werd de matchwinnaar: 3-2.