Tariefverschillen parkeergarages

9 februari 2011 om 00:00 Nieuws

De gemeentelijke parkeergarages Koestraat, Flintplein en Stadhuisplein zijn gelijk in prijs of goedkoper dan de commerciële parkeergarages in en rond de binnenstad, zo blijkt uit het tarievenoverzicht dat de Coöperatie ParkeerService heeft laten opstellen. Het tariefsverschil loopt in het uiterste geval op tot 0,55 eurocent per uur. De commerciële parkeergarage Agis kost bijvoorbeeld 2,35 euro per uur, terwijl de gemeentelijke parkeergarages aan de Koestraat en Stadhuisplein 1,50 euro per 48 minuten kosten en die bij De Flint 1,50 euro per 50 minuten. Niet alle commerciële parkeergarages zijn overigens duurder, de garage aan de Beestenmarkt kost met 1,50 euro per 48 minuten evenveel als de garages Koestraat en Stadhuisplein.

‘Gemeentelijke parkeergarages het gunstigst’ AMERSFOORT - Amersfoorters zijn zich niet of nauwelijks bewust van de tariefverschillen tussen de gemeentelijke en commerciële parkeergarages. Dat stelt directeur John van Dijk van de Coöperatie ParkeerService, de beheerder van de drie gemeentelijke parkeergarages. Door alle tarieven op een rijtje te zetten wil hij laten zien dat de gemeentelijke parkeergarages goedkoper zijn dan de commerciële. Parkeergarage Agis springt er uit als duurste.

door André van der Velde

Het tarievenoverzicht moet Amersfoorters bewust maken van de verschillen in parkeertarieven, zegt Van Dijk. ,,Veel consumenten hebben geen voorkeur voor een parkeergarage, als ze hun auto maar dicht bij het centrum kwijt kunnen. De meeste parkeergarages van de gemeente zijn nu dus ook goedkoper dan de andere garages. Ervan uitgaande dat consumenten hun auto gemiddeld twee tot drie uur in een parkeergarage parkeren, lopen de verschillen op tot 1,65 euro per drie uur. Het loont dus om op te letten in welke parkeergarage je je auto parkeert.”

De tariefsverschillen zijn volgens Van Dijk dit jaar ook groter geworden doordat de tarieven van de gemeentelijke parkeergarages niet zijn verhoogd. ,,Het bevriezen van de tarieven is mogelijk omdat ParkeerService Amersfoort vorig jaar is omgebouwd tot een organisatie die niet alleen het beheer en de exploitatie van parkeergarages doet voor de gemeente Amersfoort, maar dat ook voor anderen gemeenten is gaan doen. De Coöperatie ParkeerService is een kennis- en uitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk, gespecialiseerd in parkeren. En dat heeft in Amersfoort geleid tot schaalvoordeel, waardoor we dit jaar de tarieven niet hoeven te verhogen.”

Tarievenoverzicht parkeergarages Amersfoort opgesteld door de Coöperatie ParkeerService: Jorisplein, Q-Park: € 1,50 per 46 minuten; Beestenmarkt: € 1,50 per 48 minuten; Soeverein, Parking: € 2,10 per uur, opvolgend half uur € 1,10, daarna elk halfuur € 1,00; Agis, € 2,35 per uur; Koestraat en Stadhuisplein € 1,50 per 48 minuten; Flintplein € 1,50 per 50 minuten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie