Innovatief lunchen en netwerken

2 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Ruim vijftig ondernemers zijn dinsdag op de eerste lunch afgekomen. ,,Lang niet slecht voor een eerste keer”, zegt Wendy van de Lagemaat, terwijl de stokbroodjes en wraps gretig aftrek vinden. Van de Lagemaat heeft in opdracht van Kwartiermaker Oliekwartier de lunch georganiseerd. ,,Hier vindt een kruisbestuiving plaats tussen creatieve ondernemers, horeca, de Hogeschool Utrecht enzovoort. Hier kunnen zij zich laten zien en elkaar ontmoeten. Ook kunnen andere bedrijven hier alle nodige creativiteit vandaan halen: fotografen, vormgevers, kunstenaars, evenementenbureau, architecten, noem maar op.”

Open Lunch in het Olie- molenkwartier AMERSFOORT - Amersfoort heeft er een nieuw fenomeen bij: de Open Lunch in het Oliemolenkwartier. Onder het motto ‘Meet and Eat’ kunnen ondernemers elkaar voortaan in een informele sfeer ontmoeten en en passant informatie inwinnen over de talrijke nieuwe mogelijkheden die de creatieve industrie in Amersfoort biedt. De eerste Open Lunch vond dinsdag plaats in restaurant De Vereeniging. door André van der Velde

,,Doel van de lunch is ook de verschillende netwerken met elkaar te verbinden”, zegt Paul van Heel van ZZP BV. ,,Bij andere netwerkbijeenkomsten ontmoet je vaak mensen uit dezelfde doelgroep. Hier loopt alles door elkaar heen. En”, vervolgt hij, ,,je kunt hier nu informatie krijgen van allerlei kennisorganisaties, zoals Taskforce Innovatie Regio Utrecht, Syntens, de Kamer van Koophandel, Dutch Game Garden, AmersfoortBreed, de Amersfoortse locatie van het World Trade Centre en natuurlijk ZZP BV.”

Ondernemer Paulien van de Bunt is blij met het initiatief. ,,Dit is een ideale manier om elkaar te ontmoeten. Bovendien ben ik ook erg geïnteresseerd in wat hier gebeurt. Ik heb een grafisch ontwerpbureau, KEK, en wil me in de toekomst hier vestigen. Het samenzijn en het delen van kennis is heel belangrijk. Je moet genoeg mensen in je netwerk hebben om als bedrijf volwaardig te kunnen functioneren.”

Ook Léon Wennekes heeft een goed gevoel overgehouden aan de Open Lunch. Zijn bedrijf Wennekes Office for Imagination ontwikkelt innovatieve mediaprojecten en attracties voor themaparken. ,,Ik heb concrete ideeën wat betreft innovatieve toepassingen op het gebied van breedband”, vertelt hij na afloop. ,,Ik kan het een en ander zelf uitproberen en mijn neus stoten of juist het gesprek aangaan met experts. Door dat laatste kom je sneller en effectiever bij je doel. Ik wilde daarom praten met Jouko Huismans, projectleider van AmersfoortBreed. Dat was een goed gesprek dat ook een vervolg krijgt.”

Of Wennekes vaker naar de Open Lunch toe zal gaan, hangt af van zijn agenda. ,,Het was gezellig en nuttig, ik heb er interessante kaartjes aan overgehouden. Maar het is wel midden op de dag, midden in de week, dus het zal mij niet altijd lukken om erbij aanwezig te zijn.”

uOpen Lunch, iedere eerste dinsdag van de maand, van 12.00 tot 13.30 uur. Aanmelden voor de lunch op 1 maart kan bij Wendy@amersfoortcreatievestad.nl. Meer info op wwwoliemolenkwartier.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie