Sfeer en succes voor MIA

19 januari 2011 om 00:00 Sport

Zowel binnen als buiten de lijnen zat de sfeer er afgelopen zaterdag goed in. Vanwege het grote belang om deze wedstrijd in winst om te zetten, pakten tal van MIA supporters weer eens ouderwets uit. Als ware MIA “Maniacs” werd de thuisploeg tweemaal dertig minuten lang in een sfeervol en luidruchtig Bokkeduinen naar een nieuwe overwinning toegejuicht.

Korfballers op veilige positie in middenmoot AMERSFOORT - Met een uitstekende 20-16 overwinning afgelopen zaterdag tegen Blauw Zwart, zetten de korfballers van MIA hun winnende lijn overtuigend voort. Door deze overwinning heeft de Amersfoortse korfbalformatie zich losgerukt uit de degradatiezone en staat nu weer stevig in de middenmoot van de 2e klasse zaalkorfbal.

Spannend verloop

Nadat de jonge talenten van de E4 als Team van de Week de bal hadden uitgenomen, ontvouwde zich vanaf de eerste minuut een mooie en spannende wedstrijd. Binnen tien seconden scoorde Remco van Woudenberg van afstand en nog in diezelfde minuut verzilverden de gasten een strafworp. Ook het tweede aanvalsvak van MIA had maar weinig tijd nodig om de korf te vinden. In de derde minuut van de wedstrijd zette Marleen Ruitenbeek met een vrije bal de Amersfoortse formatie weer op voorsprong. Maar direct daarop toonden de gasten zich veerkrachtig en schoten de gelijkmaker binnen. Dit wedstrijdpatroon bleef het beeld over een groot deel van de eerste helft. De ruststand was 12-11 in het voordeel van de MIAnezen.

Strakker verdedigen

Alhoewel beide ploegen weinig doelpogingen nodig hadden om te scoren, viel er verdedigend wel het een en ander te verbeteren. In de rust legde MIA coach Ruud Schreuder dan ook de nadruk op het “strakker verdedigen”. Met twee uiterst scherpe ploegen leek zich dan ook in de tweede helft een gelijk scenario te voltrekken. Maar dat bleek uiteindelijk geenszins het geval. In de vierde minuut vergrootte Amersfoorter Frank van der Wiel met een mooie doorloopbal nog wel de voorsprong, maar vervolgens stokte de doelpuntenproductie.

Veel scores op rij

Na tien minuten speeltijd in de tweede helft zonder scores, bracht Blauw Zwart met een schot het verschil terug naar één punt. Maar een gedreven spelend MIA maakte vervolgens aan alle spanningen een eind door kort daarna vijfmaal achtereen de korf te doorboren met als resultaat een ruime voorsprong. Een matig derde kwart maakte de ploeg hierdoor weer goed. In de laatste minuut troffen de gasten nog weliswaar tweemaal doel, maar dat mocht voor het enthousiaste publiek geen naam meer hebben. De overwinning voor MIA was een feit en dat moest worden gevierd. Dankzij dit uitstekende resultaat staat MIA op een veilige positie in de middenmoot. Komend weekend krijgt MIA de kans om ten koste van Revival uit en in Barneveld nog een plekje te stijgen op de ranglijst.