Geslaagde jeugdcross bij AV Triathlon

11 januari 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag werd in Birkhoven rondom het clubhuis van AV Triathlon een regionale jeugdcross gehouden. Circa 630 atleten in de leeftijd van 6-18 jaar hadden zich hiervoor aangemeld. De atleten waren afkomstig van een 20-tal verenigingen uit de provincies Noord Holland, Utrecht en Flevoland. In de week voorafgaand aan de wedstrijd was op het fraaie crossparcours rondom het clubhuis van AV Triathlon nog veel sneeuw en ijs aanwezig. Echter door de plotseling intredende dooi veranderde dit in de laatste 2 dagen voor de wedstrijd en was het parcours op de wedstrijddag zeer goed beloopbaar. Hier en daar was er sprake van modde, maar dat hoort nu eenmaal bij een cross. Bij de organiserende vereniging AV Triathlon deden de zusjes Veerle en Jasmijn Bakker het weer goed. Veerle won haar 2000 meter in de categorie meisjes Junioren C en Jasmijn won haar 1500 meter in de categorie meisjes Junioren D1. Daarnaast waren er overwinningen voor de zusjes Annelou en Sophie Praas bij respectievelijk de meisjes mini pupillen (1000 meter) en de meisjes pupillen B (1250 meter). Ook de andere Amersfoortse atletiekvereniging AV ALTIS wist een aantal overwinningen binnen te halen. Nathan Oerlemans won de 1000 meter bij de jongens pupillen C en Carmen Huikeshoven won de 1000 meter bij de meisjes pupillen C. Naast de 6 overwinningen waren er nog 9 podiumplaatsen voor beide Amersfoortse atletiekverenigingen te weten:

Lena Broere (Altis), 3e plaats 1000 m meisjes mini pupillen; Mark Hollestelle (Triathlon), 2e plaats 1000m jongens pupillen C; Ton van Marmeren (Triathlon), 2e plaats 1250 m jongens pupillen B; Nine Immink (Triathlon), 2e plaats 1250 m meisjes pupillen B; Roos Prins (Triathlon), 3e plaats 1250 m meisjes pupillen B; Annemarie Slangewal (Altis), 3e plaats 1500 m meisjes pupillen D2; Kelide Aminburo (Triathlon), 3e plaats 3000 m jongens junioren C; Katja Slangewal (Altis), 3e plaats 2500 m meisjes junioren B; Bradley Groenestein (Altis), 2e plaats 4000 m jongens junioren B.

De volgende wedstrijd in het kader van deze regionale crosscompetitie wordt gehouden op 12 februari op het strand van Almere. Enkele weken later op 12 maart vindt de finale van deze competitie plaats in Amstelveen.