MIA blijft tegen Revival ongeslagen

24 november 2010 om 00:00 Sport

Met een mooie doorloopbal startte het talentvolle Revival sterk in MIA’s thuishal De Bokkeduinen. Maar nog in dezelfde minuut trok Remco van Woudenberg van afstand de stand gelijk. Vooral in de beginperiode nam Revival het voortouw en schuwde daarbij lichamelijk contact niet. MIA had enige tijd nodig zich hieraan aan te passen en kon niet voorkomen dat de gasten een flinke voorsprong noteerden. Na een kwartier stond het 1-4 in het voordeel van Revival. Ook al kwam MIA terug met een doorloopbal van Karin Swart en twee keurige afstandsschoten van Sebastiaan Bannink, Revival bleef het beste van het spel houden. Haar 4-7 voorsprong bij de rust was dan ook verdiend. Na de pauze herpakte MIA zich duidelijk en binnen tien minuten was het 7-7. Jammer dat de thuisploeg slordig was in de afronding, anders was een kleine voorsprong mogelijk geweest. Wat volgde was een saaie wedstrijd. Revival speelde een eentonig spelletje: niet boeiend, maar wel effectief en moeilijk te bestrijden. Bij de MIAnezen heerste onduidelijkheid in het aanvalsspel en veel aanvallen verliepen doelpuntloos. Toch bleef er volop spanning want de ploegen deden weinig voor elkaar onder. Om en om werd er gescoord terwijl de seconden op de klok wegtikten. Enkele minuten voor tijd wist van Woudenberg met een schot van afstand voor de laatste maal een gelijkmaker namens MIA te noteren (11-11). Dat betekende vervolgens ook de eindstand. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 4, Sebastiaan Bannink 4, Karin Swart 2, Eline van Ballegoijen 1.

AMERSFOORT - Na een flinke doelpuntenproductie tegen Blauw Zwart de week er voor, bleven de korfballers van MIA afgelopen zaterdag tegen bezoekend Revival op 11-11 steken. Deze eindstand was wel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Toch was de nare nasmaak van deze mindere wedstrijd snel weggespoeld met de gedachte dat MIA ongeslagen blijft.