Kevin Engelman 0-1, Freek Rubrech 0-2 en 1-3

17 november 2010 om 00:00 Voetbal

Met de in de basiself teruggekeerde Joey Naus is duidelijk dat VVZA dit seizoen hoge ogen gooit in de strijd om het kampioenschap van de derde klasse D. Dat was al duidelijk voordat verdediger Naus zich onlangs weer voor de selectie beschikbaar stelde maar is nog duidelijker geworden na de winst (1-3) van VVZA in het topduel tegen naaste concurrent OSM.

Door de zege in een duel dat met recht een topper genoemd mocht worden, verstevigden de Amersfoorters hun fraaie koppositie. Zij hebben nu een comfortabele voorsprong van vier punten op OSM.

In Maarssen opende VVZA na 28 minuten de score. Uit een lage voorzet van Michael Ouwerkerk deponeerde Kevin Engelman de bal in de korte hoek: 0-1. Zes minuten later volgde nummer twee. Dit keer was Freek Rubrech de schutter: 0-2. Die stand bleef niet lang gehandhaafd. Even lette de defensie van VVZA in de 41e minuut niet op en daar profiteerde OSM meteen van: 1-2.

In de tweede helft lieten de gasten er geen gras over groeien en brachten zij het verschil al snel weer op twee doelpunten. Rubrech passeerde een man of drie en gaf ook de doelman van OSM het nakijken: 1-3.

Een smet op de aantrekkelijke ontmoeting was een opstootje in de 80e minuut na een forse overtreding op VVZA' er Bastiaan Tuenter. Ouwerkerk (VVZA) en een speler van de thuisclub haalden daardoor het einde van de wedstrijd niet. Zij kregen allebei de rode kaart.