Gerlof van de Weem 1-0, Kyle Balch 2-0

17 november 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met een punt tegen UVV kreeg Amsvorde trainer Bert de Vries zondag waarop hij vooraf had gehoopt. Maar het hadden er drie kunnen zijn als de Amersfoorters op Nimmerdor een 2-0 voorsprong niet hadden verspeeld.

Tegen de verhouding in stond de thuisclub na de eerste 45 minuten met 2-0 voor, dankzij doelpunten van Gerlof van de Weem (1-0 in de 23e minuut) en Kyle Balch (2-0 in de 33e minuut). Met die tussenstand mochten de Amsvordianen hun handen dichtknijpen want UVV was in de eerste helft de beter spelende ploeg geweest. De Utrechters hadden echter geen geluk. Zij zagen een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en een schot op de lat belanden.

Na rust was het wachten op doelpunten van de bezoekers. In de 53e minuut viel de eerste treffer na een goed uitgespeelde aanval: 2-1. Aan de gelijkmaker die pas in de 88e minuut kon worden genoteerd, bewaren de Amersfoorters slechte herinneringen. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter die de bal ruim over de achterlijn had zien gaan. UVV profiteerde daarvan en scoorde de gelijkmaker: 2-2.