Inschrijvingen lopen storm

20 oktober 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Gluren bij de Buren, het initiatief om op 12 december Amersfoorters bij elkaar op visite te laten gaan voor een spontane ontmoeting, is nu al een groot succes, meldt Sijmen Stronks, één van de jonge initiatiefnemers. ,,Gluren bij de Buren is langzamerhand niet meer weg te denken uit Amersfoort. Binnen drie jaar tijd zijn we uitgegroeid tot het grootse huiskamerfestival van Nederland.”

Concept Gluren bij de Buren slaat weer aan

Ook deze editie weet Amersfoort het project makkelijk te vinden. Tientallen wijkbewoners hebben zich al aangemeld met hun woonkamer terwijl artiesten nog ruimer zijn vertegenwoordigd. ,,Fantastisch toch? Het leuke is dat alle artiesten voor de volle 100% uit Amersfoort komen.”

Succes

Het succes van het grote aantal inschrijvingen is de groep jonge organisatoren niet aan komen waaien. ,,Op 15 september begon de inschrijving en toen hadden de jongens al een uitgekiende promotietour door Amersfoort erop zitten”, vertelt initiatiefnemer Sijmen Stronks. ,,Ik denk dat we met een weekje de inschrijvingen op slot gooien.”

Vanuit de programmacommissie wordt er dan gekeken welke woonkamers en artiesten in aanmerking komen om onderdeel te zijn van de derde editie van Gluren bij de Buren. ,,Het liefst laten we iedereen meedoen maar we moeten oppassen dat je door de huiskamers de wijk niet meer kan zien”, zegt Sijmen lachend.

Bij het succesconcept gaat het om een combinatie van spontane ontmoetingen in de wijk onder het genot van een kopje koffie of thee en een optreden van Amersfoortse artiesten. Op 12 december wordt er uiteindelijk gewerkt met 75 woonkamers verspreidt over alle wijken van Amersfoort.

Vloerkleed als podium

Gluren bij de Buren vindt verspreid over alle wijken van Amersfoort in de middag van zondag 12 december plaats. Op deze dag kunnen Amersfoortse inwoners verschillende optredens van Amersfoortse amateur kunstenaars bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk- of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune.

Amateurkunst

Naast de inschrijving voor woonkamers gingen de aanmeldingen voor Amersfoortse amateurkunst ook erg hard.

,,Heel artistiek Amersfoort heeft zich bijna aangemeld voor Gluren bij de Buren. Onze partners van Arteganza, Alliantie, Portaal en de Kamers hebben hier een hele belangrijke rol in gespeeld.

De aanmeldingen liepen dit jaar dan ook veel harder dan voorgaande jaren. Het is fantastisch om te zien dat de aanmeldingen zo divers zijn. Verschillende etnische achtergronden en kunststromingen zullen uiteindelijk 12 december hun kunsten vertonen op het vloerkleed”, zegt Stronks trots.

u Inschrijven voor Gluren bij de Buren kan waarschijnlijk nog maar een week. Op www.glurenbijdeburen-amersfoort.nl is meer informatie te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie