Luuk Voorburg 1-0

13 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

HOOGLAND - De remise die Hoogland zondag op eigen veld tegen Zeeburgia boekte, had voor de formatie van trainer Ronald Heerschop geen gevolgen. Naast concurrent Hoofddorp liet ook een steek vallen (gelijkspel tegen Weesp) waardoor de fraaie koppositie van de Hooglanders in de tweede klasse niet in gevaar kwam.

Hoogland mocht met de remise tegen Zeeburgia niet klagen. De Amsterdammers toonden op Langenoord aan dat zij veel te laag op de ranglijst staan. Ze waren veel meer dan de Hooglanders aan de bal maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet. De defensie van de thuisclub werd in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld.

Na een half uur slaagde Hoogland er nog wel in een voorsprong te nemen. Luuk Voorburg, vervanger van de geblesseerde Kevin Heideveld, kreeg de bal na een botsing met de uit zijn doel gekomen Zeeburgia doelman gelukkig mee en deponeerde het leer in het net: 1-0.

Na rust werd Hoogland onder druk gezet en was het wachten op de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam die treffer er ook. Hoogland doelman Sebastiaan Bruins moest zich echter pas in tweede instantie gewonnen geven: 1-1.