Hooglanderveen krijgt te weinig

6 oktober 2010 om 00:00 Voetbal

Zonder de geblesseerde Menno Rodenburg, de net van vakantie teruggekeerde Erik van Laar en laatkomers Nick Kreijne en Menno Bos startte Hooglanderveen aan de wedstrijd. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de ploeg uit Utrecht. Met vlot combinatiespel over de grond drongen de gasten Hooglanderveen de eerste tien minuten op de eigen helft. Maar tot noemenswaardige kansen leidde de pressie niet.

AMERSFOORT - Zeker op basis van de eerste helft had Hooglanderveen zondag in het treffen met het hoger geklasseerde UVV een punt verdiend. Maar dat kreeg de ploeg van trainer Bert van den Brom op eigen bodem niet. Net als vorige week gingen de Veners uiteindelijk met 1-2 de boot in, wederom door onnodige tegentreffers.

De Veense defensie stond als een huis, waardoor de sterke voorwaartsen van UVV niet in hun spel kwamen. De thuisploeg kwamen na die beginfase zelf ook aan aanvallen toe. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Thijs Tomassen, maar zijn schot kwam na een individuele actie kracht tekort.

Niet veel later kreeg aanvoerder Menno Lodeweges een mogelijkheid. Hij kopte de bal uit een vrije trap van Tomassen net over het doel van UVV. Het was dat de wind weer eens vrij spel had op het weinig beschutte Willem Tomassen Sportcomplex, waardoor het voor de spitsen moeilijk was de lange bal achter de wat trage UVV-defensie te controleren. Anders had daar veel meer uitgehaald kunnen worden.

Een kwartier voor rust kreeg een UVV-aanvaller een enorme kans, maar doelman Rob van de Grootheveen liet zich niet verschalken. Een minstens zo grote kans kreeg spits Erik van Dam, na een bekeken pass van Tomassen. Maar de targetman kreeg het leer van dichtbij niet tussen de palen.

De gelijke stand in de rust was een juiste afspiegeling van de verhoudingen, hoewel UVV net iets vaker toonde over wat meer voetbalbagage te beschikken. Dat kwam er mede door het prima verdedigende werk van Hooglanderveen niet helemaal uit.

De thuisploeg startte redelijk aan de tweede helft, maar al snel daalde het spel tot een bedenkelijk niveau. Ook UVV kon niet veel potten breken. Toch kwam die ploeg op voorsprong, na een klein uur. Na een communicatiefout achterin raakte een attente aanvaller met een gewiekst balletje de lat. De onfortuinlijke Sam Tomassen kreeg het terugketsende leer tegen zich aan, waardoor de Veners knullig op achterstand kwamen: 0-1.

Vijf minuten later legde invaller Nick Kreijne aan voor een vrije trap. Doel was het hoofd van Lodeweges, maar de bal zeilde over alles en iedereen heen en de UVV-sluitpost grabbelde: 1-1. Niet lang daarna kopte Van Dam de bal uit een goede voorzet van Kreijne hard op doel, maar dit keer toonde de doelman wel zijn kwaliteiten.

Uiteindelijk kregen de Veners toch het deksel op de neus. Een hoge pass werd door de UVV-spits vakkundig tot doelpunt gepromoveerd. De met het hoofd verlengde voorzet viel over Van de Grootheveen heen: 1-2.