MIA pakt opnieuw koppositie

22 september 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Dankzij een 11-13 overwinning op NOVA in Bilthoven, pakten de korfballers van MIA afgelopen zaterdag opnieuw de koppositie. En dat was een welkome opsteker na het teleurstellende resultaat de week er voor tegen Hemur Enge. De thuisploeg startte sterk waarbij MIA al snel tegen een 0-2 achterstand aankeek. Met een schot van Hein Polinder stelde MIA orde op zaken en kwam de wedstrijd pas goed op stoom. Er ontvouwde zich een spannende eerste helft waarin beide ploegen om en om tot scoren kwamen. Wel liepen de keistedelingen een groot deel van de eerste helft enigszins achter de feiten aan en was het afronden van de kansen onder de maat. Toch zette ook de ploeg van uit Amersfoort stevig door met twee schoten van Frank van der Wiel en Marleen Ruitenbeek met als resultaat een ruststand van 7-10. Doordat bij NOVA de vermoeidheid toesloeg, kwam MIA steeds lekkerder in het spel, waarbij de doelpuntenproductie matig bleef. Na tweemaal 35 minuten stond er eindstand van 11-13 op het scorebord en heroverde MIA de koppositie in de derde klasse. Voor komend weekend staat op sportlokaal de Bokkeduinen de wedstrijd tegen Midlandia op het programma. Doelpunten MIA: Hein Polinder 4, Frank van der Wiel 3, Sebastiaan Bannink 2, Marleen Ruitenbeek 2, Remco van Woudenberg 2.