Paul Kuijer 0-1 en 1-4, Dirk Jan Beeftink 0-2 en 0-3

15 september 2010 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De voetballers van tweedeklasser Nieuwland hebben zich zaterdag goed hersteld van het teleurstellende resultaat (1-2 verlies tegen Loosdrecht) op de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen. Tegen het onbekende WDS, vorig seizoen nog uitkomend in West 2, bleven de Amersfoorters op vreemde bodem met 3-4 aan de goede kant van de score.

De basis voor de verdiende winst werd door de formatie van de nieuwe trainer Wim van ‘t Westeinde in de eerste helft gelegd. De bezoekers bekroonden hun prima spel in de eerste 45 minuten met maar liefst vier doelpunten. Voor de productie tekenden Paul Kuijer (2) en Dirk Jan Beeftink (2). Het enige doelpunt dat WDS in de eerste 45 minuten scoorde (1-3), verontruste Nieuwland in de eerste helft niet. Met een riante voorsprong (1-4) gingen de bezoekers de rust in.

In de tweede helft ging de thuisclub alles of niets spelen. Met die strijdwijze hadden ze twee keer succes (3-4) maar dat was onvoldoende om de gasten van de winst af te houden. Nieuwland verzuimde na rust de score op te voeren. De afwerking van de talrijke kansen zat in het tweede bedrijf echter niet mee.