Boudewijn Coert laat mensen graag genieten van zijn kookkunsten.
Boudewijn Coert laat mensen graag genieten van zijn kookkunsten. Toko Boco

Passievolle kookkunstenaar

21 maart 2018 om 17:55 Advertorial_1

'Mijn brandstof komt vanuit mijn roots'

AMERSFOORT Boudewijn Coert is eigenaar van Toko BoCo. Een kijkje in zijn keuken is genoeg om te kunnen ontdekken dat hij een gepassioneerd kookkunstenaar is van smaakvolle gerechten. Zo geeft hij kookclinics voor onder andere het Smulweb kookcollege en verzorgt hij alle buffetten als de klanken van Rabobank Amersfoort Jazz door het oude centrum klinken.

Arjan Klaver

Trots is Coert ook op de uitnodigingen die hij vanuit Hongarije krijgt om zijn kookkunsten te etaleren op het jaarlijkse Babel Sound Festival. Coert legt uit dat hij destijds door zijn ernstig zieke dochter de boodschap kreeg om zijn maatschappelijk bestaan een wending te geven. „Zij gaf mij de energie en durf om voortaan mijn passie te volgen", opent Coert. Het directeurspak verwisselde hij voor een koksbuis. Hij verzorgt - Indonesische – catering. „Mijn brandstof komt vanuit mijn roots", aldus Coert terwijl hij thuis alle ingrediënten voorhanden heeft.

INDONESISCH ,,Vanavond staat het restaurant ' Nonnetje' weer geheel in het teken van de Blauwe Hap. Een buffet waar de gastronoom de lekkerste authentieke Indonesische gerechten onbeperkt kan opscheppen. „Ik verzorg elke woensdagavond de Blauwe Hap", legt hij uit. „ En dat betekent een hele tafel vol met lekkernijen plus een overdaad aan smaken, kleuren en geuren. Er zijn elke week minimaal acht gerechten en diverse bijgerechten. Voor de afwisseling presenteer ik iedere keer twee nieuwe gerechten. Eten is een sociale break van de werkdag. Dat heb ik van mijn vader en moeder die in de jaren '60 extra geld verdienden met het koken voor toko's, restaurants en particulieren, meegekregen. Ik stond met mijn neus vooraan om hun kooklessen te volgen. Hierdoor heb ik heel veel authentieke Aziatische recepten leren kennen.

WORKSHOPS Genieten van eten en drinken en lekkere gerechten maken voor familie en vrienden zijn in mijn leven altijd een grote passie geweest. Geweldig leuk om te doen. Als thuis- en gastkok draag ik graag bij om een privé- of zakelijke bijeenkomsten tot een succes te maken. Dit kan kleinschalig, maar ook conceptmatig met de eetvoorstelling M-EAT of mijn foodtruck 'Toko Boco On Tour' waarmee ik straks op 19 en 20 mei op de tweede editie van de internationaal bekende Barndoor Gathering and Vintage Volkswagen Show sta. Daarnaast vind ik het geweldig om mijn kennis en passie te delen. Zo verzorg ik regelmatig workshops. Mijn catering is pas geslaagd als mensen met een grote glimlach op hun gezicht genieten van het lekkere eten en drinken. En ik heb inmiddels heel wat mensen gezien die van mijn kookkunsten genoten. Dit jaar ben ik weer een van de acht internationale koks op het Babel Sound Festival, dat in juli aan het Balatonmeer in Hongarije wordt uitgerold. Zelfs de ambassadeur van Indonesië komt met zijn gevolg tijdens dit festival bij mij langs om te genieten van mijn kookkunst. Fantastisch toch?"

a [Toko Boco Boudewijn Coert, Schumannstraat 20, 3816 NV Amersfoort, 06 239 298 52, www.toko-boco.nl, info@toko-boco.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie