Amersfoort geteisterd door wielendieven

20 maart 2018 om 06:45 lokaal

AMERSFOORT Op meerdere plekken in Amersfoort zijn de afgelopen tijd wielen onder diverse auto's vandaan gestolen. In een maand tijd zijn nu vier incidenten bekend.

Jeroen van der Veer

Vier weken geleden haalden dieven de wielen onder een auto vandaan op industrieterrein Calveen. Dit leek een incident te zijn, maar in de nacht van donderdag 8 maart is vervolgens op de Diamantweg hetzelfde uitgehaald bij een Volvo V40. Ook hier vond de eigenaar zijn auto terug op bakstenen, maar zonder wielen.

Ook in Vathorst wisten dieven onopgemerkt de flinke klus te voltooien. Op maandag 19 maart vond een auto-eigenaar zijn auto op de Amendijk terug op dezelfde merkwaardige manier: op een flinke stapel bakstenen, maar zonder wielen. Het laatste bekende incident dateert van afgelopen zondagnacht, maar wederom in een andere wijk in de gemeente Amersfoort. Ditmaal sloegen dieven hun slag op de Sportlaan in Hoogland.

DUURDERE SEGMENT De incidenten zijn bij de politie bekend, zegt woordvoerder Leonie Bosschelaar. Hierbij valt het de politie op dat het duurdere segment auto's steeds onder handen genomen wordt. „Deze brengen het meeste geld op." De politie adviseert mensen om antidiefstalbouten te gebruiken en vooral erg alert te zijn. „Dit is niet in één minuut gedaan en de wielen moet ook nog eens vervoerd worden. Mochten mensen iets zien of horen, dan willen wij graag dat ze direct 112 bellen."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie