Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin Ben van Duin

Veelgeprezen roman ‘La Superba’ komt naar het toneel

16 maart 2018 om 09:47 lokaal Deel je nieuws

Toneelgroep Maastricht komt met Ilja Leonard Pfeijffers veelgeprezen roman ‘La Superba’ naar Flint. Deze muzikale voorstelling gaat over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De voorstelling is zondag 25 maart te zien in Flint.

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer ontving voor zijn roman ‘La Superba’ de Libris Literatuurprijs 2014. Jibbe Willems heeft Pfeijffers veelgeprezen roman bewerkt tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die enkel haar geheimen prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Jibbe Willems schreef eerder o.a. ‘Pinkpop’ en ‘Eyes wide shut’ voor het gezelschap. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

Onder leiding van livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt ‘La Superba’ in de regie van artistiek leider Servé Hermans een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck, bekend van o.a. ‘De bende van Wim’ en ‘En avant, marche!’ en Angela Schijf, bekend van o.a. ‘Kreutzersonate’ en ‘Flikken Maastricht’.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie