XTRA - ING filiaal
XTRA - ING filiaal Koen van Weel

Zorgen over pinautomaat en lege supermarkten

15 maart 2018 om 12:32 lokaal

AMERSFOORT Pal voor de verkiezingen zagen raadsleden nog kans schriftelijke vragen in te dienen. Het college van burgemeester en wethouders, net als alle politici druk met de strijd om de kiezer, zal de vragen niet eerder dan eind maart, begin april beantwoorden. Veel maakt dat niet uit; de nieuw gekozen raad zal zich vast ook met de betreffende kwesties bezighouden.

Jeroen de Valk

D66 laat weten zich zorgen te maken over het verdwijnen van de naar verluidt 'laatste pinautomaat van Liendert'. Het gaat niet om een betaalautomaat, maar om een mogelijkheid contant geld op te nemen. Wijkbewoners worden zo gedwongen om alleen nog digitaal te betalen. De automaat, centraal gelegen naast de Jumbo op het plein aan de Wiekslag, is vooral voor ouderen een vertrouwde plek.

In zijn vragen legt raadslid Henk Pijper (D66) voor: ,,Er zijn mensen die om diverse redenen nog de voorkeur geven aan contant geld. Het past dan ook om een zo goed mogelijke verdeling van pinautomaten over de stad in stand te houden.'' In één moeite door dringt hij aan op veiligheidsmaatregelen bij nieuwe en oude pinautomaten, teneinde plofkraken en overvallen tegen te gaan.

Supermarkten komen ook ter sprake in vragen van Astrid Janssen (GroenLinks). Zij vraagt het college waarom er een Aldi-supermarkt zou moeten komen op de plek van het afgebroken wijkcentrum aan het Neptunusplein. Kan zo'n winkel wel renderen? Er bevinden zich al twee supermarkten op het plein, waarvan er één - de Jumbo - op het punt zou staan te verdwijnen.

Intussen zal die Aldi verrijzen op een plek die tot voor kort deels groen was, en verder een 'maatschappelijke functie' vervulde; die van wijkcentrum. Moet hiervoor in de plaats een zieltogende supermarkt komen? Janssen wil dat de gemeente in gesprek gaat met de vastgoedeigenaren, teneinde leegstand op het plein tegen te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie