Vlnr: Willem Schortinghuis (Ouderenfonds), Ans (bewoner), Raymond Woesthoff (sportparkmanager), Gerard van der Werff (AFC Quick 1890)
Vlnr: Willem Schortinghuis (Ouderenfonds), Ans (bewoner), Raymond Woesthoff (sportparkmanager), Gerard van der Werff (AFC Quick 1890) Nationaal Ouderenfonds

AFC Quick 1890 verrast ouderen op Nationale Ouderendag

2 oktober 2020 om 14:03 Mensen

AMERSFOORT Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit jaar op vrijdag 2 oktober voor de elfde keer de Nationale Ouderendag. Het coronavirus heeft een grote impact gehad op de samenleving, maar volgens het fonds worden vooral ouderen hard getroffen
door de maatregelen. ,,Een gezellige en positieve dag kunnen zij wel gebruiken.” Daarom heeft de voetbalclub AFC Quick 1890 bloemen en een traktatie langsgebracht bij ouderen in het Woonzorgcentrum Nijenstede en de Eemgaarde, om te vieren dat de club 130 jaar bestaat. ,,Van een kaartje tot een taartje. Van iets kleins tot iets groots. We willen zoveel mogelijk mensen in het zonnetje zetten.”

AFC Quick 1890 ambieert om de huiskamer van Dorrestein te zijn en mede daardoor ouderen te laten ervaren hoe het is om in een prettige en veilige omgeving een plek te hebben om samen actief te zijn. Samen met het Nationaal Ouderenfonds, de sportparkmanager en een aantal organisaties in de buurt organiseert AFC Quick 1890 activiteiten.

NATIONAAL OUDERENFONDS Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een
samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren zij de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie