de moestuin
de moestuin jelle van der meer

Tuinen van verbinding oogst al vijf jaar voor voedselbank

10 september 2020 om 21:11 lokaal Deel je nieuws

Al vijf jaar biologisch geteelde groenten voor klanten van de voedselbanken in Amersfoort!!

 

Dit wordt gevierd tijdens het 5e oogstfeest op: zaterdag 26 september. Belangstellenden zijn welkom tussen 10.00u – 14.00 op de moestuin in Rustenburg. Entree: tegenover Weg van de Vrede 40.

 

Waar het hier over gaat is dat al voor het 5e achtereenvolgende jaar wekelijks biologisch geteelde groenten aan de voedselbanken in Amersfoort geleverd worden. Twee ochtenden per week worden de groenten ‘s ochtends vers geoogst en afgeleverd

Dit alles dankzij de inzet van een trouwe groep vrijwilligers. Dit project wordt beheerd en bestuurd door de Stichting Tuinen van verbinding.

 

Vijf jaar geleden kreeg de stichting van de Gemeente Amersfoort toestemming om een strook weiland aan de rand van Rustenburg geschikt te maken als moestuin

 

Jaar na jaar ontwikkelde dit stuk grond zich onder de handen van vrijwilligers van een schapenlandje tot een florerende moestuin. Gras werd verwijderd, de grond omgespit en bemest. Er werden zaadjes gezaaid en gewied en water gegeven wat uiteindelijk een grote variëteit aan groenten en gewassen opleverde. En dat alles onder het motto: Samen werken samen delen. Hiermee doet de stichting haar naam eer aan: Tuinen van verbinding!

 

Al met al reden voor een (bescheiden) feestje. Zo georganiseerd dat het rekening houdt met de corona regels.

Er is een 1-richtingsverkeer doorloop over de tuin met als ingang tegenover Weg van de Vrede nr. 40; uitgang: Groenesteeg. Er wordt gelet op het aantal bezoekers en zo nodig wordt aan nieuwkomers gevraagd even te wachten bij de entree.

 

Op de tuin zijn drie ruime plekken ingericht waar de bezoeker kan kijken; proeven; ruiken en luisteren.

 

 

Graag tot ziens!

 

Info: Jelle van der Meer (voorzitter en tuinman)

 

tel nr. 0651929350. E-mail: info@tuinenvanverbinding.nl

Website: www.tuinenvanverbinding.nl

Facebook: stichting Tuinen van Verbinding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie