Afbeelding
Jeroen van der Veer

Straatroof mislukt door tussenkomst van voorbijganger

7 september 2020 om 15:12 Misdaad

AMERSFOORT Een voorbijganger heeft vorige week voorkomen dat een 13-jarige Amersfoorter is beroofd. De tiener werd op woensdag 2 september op Het Merk bedreigd, maar kon mede door de hulp van een omstander ontkomen.

door Jeroen van der Veer

Rond 15.30 uur fietste de 13-jarige samen met een vriendje over het fietspad die naast Het Masker in de wijk Kattenbroek ligt. Vanaf de Hoolesteeg gingen zij in de richting van het winkelcentrum, toen ze langs een bankje kwamen. Daar zaten op dat moment vier jongens, waarbij eentje de 13-jarige aansprak.  

Omdat hij weigerde te stoppen, ging een van de vier jongens achter hem aan en werd het slachtoffer gedwongen te stoppen. De overige drie kwamen er ook bij en zij dwongen de jongen zijn spullen af te geven.

SIGNALEMENT Een voorbijganger zag dit gebeuren en wist tussen de groep te komen. Hierdoor zag het slachtoffer de mogelijkheid te ontsnappen en vertrok. Van de dadergroep ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. Een van de verdachte is een jonge van zo’n 14 jaar oud. Hij is licht getint, 1.75 lang en had dikke zwarte wenkbrauwen. Zijn haar was gemillimeterd en de zijkanten bijna kaal opgeschoren. Verder droeg hij een wit shirt met de letters Guess op zijn borst en daaronder had hij een donkere joggingbroek. 

De politie is verder opzoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de poging straatroof. Zij kunnen zich melden door te bellen naar 0900-8844. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie