Isa Oorthuis
Isa Oorthuis Raymond Oorthuis

Isa Oorthuis (19) uit Amersfoort maakt kans op een Young Impact Award

20 april 2020 om 13:00 Mensen Deel je nieuws

Dit jaar worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die zich inzetten om een positief verschil te maken voor een ander of de wereld. 

 

Isa Oorthuis uit Amersfoort is één van de genomineerden. In totaal zijn er in Nederland 18 initiatieven genomineerd in zes verschillende categorieën. Dit jaar is er een extra categorie ‘Coronahulp’, waarbij jongeren worden beloond die voor verbinding zorgen tijdens de coronacrisis. 

 

De Young Impact Awards zijn onderdeel van Young Impact, één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland.

 

De verhalen van de 18 initiatieven inspireren enorm. Isa (19) vindt het onacceptabel dat seksuele intimidatie tijdens het uitgaan zo ‘normaal’ wordt gevonden. Daarom organiseerde zij een posteractie tegen seksuele intimidatie in de kroeg, om een statement te maken tegen opdringerig gedrag.

 

‘’Ik zeg niet dat ik verkracht ben, maar…’’ zo begon een vriendin van Isa haar zin na een nare ervaring. Die zin zette haar aan het denken. Toen ze voor school een communicatieconcept moest vormgeven, besloot ze hiervoor een maatschappelijk thema te kiezen. Zo werd Isa’s posteractie geboren. 

 

‘’Ik vond het zonde om hem zomaar in mijn portfolio te laten verdwijnen,’’ vertelt Isa. ‘’Daarom besloot ik in Amersfoort zelf langs kroegen te gaan en hem daar op te hangen. Ik wil er met mijn posters voor zorgen dat de mate waarin ik en de mensen om mij heen te maken krijgen met seksuele intimidatie drastisch vermindert.’’

 

Vanaf nu tot 15 mei kan er gestemd worden op alle genomineerden via www.youngimpact.nl/awards  

 

George Maduro Prijs

 

De Young Impact Awards worden uitgereikt in zes categorieën: Education, Environment, Community, Health, Creativity en Coronahulp. De zes winnaars maken vervolgens ook nog kans op de George Maduro Prijs, dé ultieme onderscheiding voor iemand die zich belangeloos voor de maatschappij inzet, naar het verhaal van oorlogsheld George Maduro. Patrick Anthonissen, directeur Young Impact: “Met deze prijs willen Young Impact en Madurodam jongeren inspireren om in de voetsporen van deze held te treden. Want door er als jongere óók op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.” De uitreikingen van de Young Impact Awards en George Maduro Prijs zullen onderdeel zijn van Young Impact Helpt op 15 mei.

 

Young Impact Helpt

 

Het jaarlijkse slotevenement van Young Impact, dat oorspronkelijk op 5 juni plaats zou vinden, is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus. Toch gelooft de organisatie dat het juist nú belangrijk is om jongeren het verschil te laten maken. Daarom wordt begin april een actiecampagne gelanceerd, Young Impact Helpt, waarbij een vijftal influencers challenges organiseren en jongeren ook zelf een challenge kunnen doen. Wie impact heeft gemaakt, krijgt toegang tot een exclusieve online show op 15 mei waarbij prominente artiesten zullen optreden.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie