Van Gulik
Van Gulik Ronald Kersten

Handballers Eemland leggen het af tegen talenten Quintus

23 februari 2020 om 11:45 Overig

AMERSFOORT De handballers van Yourlease/HV Eemland zijn er opnieuw niet in geslaagd twee punten te pakken. Tegen de het opleidingsteam van Wematrans/Quintus gingen de geelzwarten met 23-26 onderuit.

Na een gelijk opgaande eerste tien minuten (4 -4) kwam de ploeg van het scheidende technisch duo Grift/van Gulik (foto archief) na ruim tweederde speeltijd van de eerste helft op een comfortabel lijkende 12-6 voorsprong. Daarna was echter de zuurstoftank leeg en verkleinden de gasten uit het Westland de achterstand bij rust tot 13-10.

Na de hervatting was het snel over en uit voor de thuisploeg, duidelijk werd dat de trainingsintensiteit tussen de beide ploegen een wereld van verschil is. Binnen no-time werd de achterstand omgebogen naar een 16-19 voorsprong. In een voor het publiek saaie slotfase bleef de marge gelijk en werd de thuisploeg bij een 23-26 eindstand uit hun lijden verlost.

Scores Eemland: Tim Zwart 7,  Johnny van Gulik 5, Jeffrey van Gulik 4, Guido Werensteijn 4, Domeniko Weenink 2, Paul Otten 1.