Zondag 2 februari vindt de Klaverblad Amersfoortse Bergcross plaats. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen!
Zondag 2 februari vindt de Klaverblad Amersfoortse Bergcross plaats. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen! Harry van ‘t Veld

Bergcross: sportfestijn voor het goede doel

1 februari 2020 om 08:25 Overig

AMERSFOORT De Klaverblad Amersfoortse Bergcross trekt al 29 jaar uit de ruime regio hardloopliefhebbers. De Bergcross is een groot hardloopfeest, georganiseerd door atletiekvereniging Altis. Deze grootste cross van Amersfoort - en na de Sylvestercross de grootste van de regio - vindt aanstaande zondag plaats achter de watertoren aan de Utrechtseweg in Amersfoort.

Het parcours ligt op de flanken van de Amersfoortse Berg en mag zelfs voor Nederland uniek worden genoemd. Voor-inschrijven kan tot en met vrijdagavond. Inschrijven op de dag zelf kan ter plaatse zolang startnummers beschikbaar zijn, maar is dan wel wat duurder dan bij voorinschrijving.

JEUGDPARCOURS De D- en C-pupillen bijten om 11.00 uur de spits af op het 1000 meter lange jeugdparcours, met daarna elke tien minuten een nieuwe start van steeds oudere jeugd. De wedstrijd van de jongens junioren A/B over 4400 meter sluit de jeugdseries af. Er zijn prijzen te vergeven in verschillende categorieën. Door het hoge tempo van de wedstrijden vinden toeschouwers het een mooi kijkfestijn.

Plezier en prestatie centraal bij Amersfoortse BergcrossSLOTSTUK EVENEMENT Het slotstuk van het hardloopevenement bestaat uit de wedstrijd en de prestatieloop. Het startschot voor de wedstrijd valt om 12.30 uur. Aansluitend is de prestatieloop om 13.30 uur. De prestatieloop staat open voor iedereen, naar keuze kan 2,2 kilometer, 4,4 kilometer, 6,6 kilometer, of 8,8 kilometer gelopen worden.

PRESTATIE EN PLEZIER De Bergcross is erg populair bij iedereen die het leuk vindt om net als bij trails in onverhard sterk wisselend terrein hard te lopen. Diverse deelnemers doen in bedrijfsverband mee en maken een geslaagd, en sportief, bedrijfsuitje van de Bergcross.

AANKLEDING Naast het start- en finishgebied onder de watertoren leveren diverse sponsors een bijdrage aan een sportieve dag. Toeschouwers kunnen daardoor rekenen op versgebakken poffertjes van Klaverblad verzekeringen. Het Berghotel zorgt weer voor de warme chocolademelk, en voor de deelnemers een pittige bouillon bij de finish om te herstellen van de inspanning. Runnersworld Amersfoort stelt waardebonnen beschikbaar voor deelnemers die in de wedstrijd het erepodium bereiken.

GOED DOEL Traditioneel kent de Bergcross een goed doel. Het wedstrijdparcours ligt naast de drinkwaterputten van Vitens. Daarom heeft de organisatie opnieuw gekozen voor de aanleg van waterputten in Cambodja. Met de opbrengst van de vorige Bergcross konden zo liefst twee waterputten gerealiseerd worden. Goed drinkwater verbetert de kwaliteit van leven in het arme Cambodjaanse platteland.

De opbrengst aan dit goede doel wordt verdubbeld door de Stichting Pharus.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN Op de website is meer informatie te vinden over het evenement en kun je je inschrijven. De startlocatie van de Bergcross is tegenover het Berghotel, aan de Utrechtseweg 180, 3818 ES Amersfoort.

Agenda van Altis
Zondag 2 februari 13.30 uur Klaverblad Amersfoortse Bergcross.
Zondag 9 februari 09.00 uur Start halve marathon trainingen.
Woensdag 20 mei 18.00 uur Klaverblad Hooglandse Dorpsloop.
Vrijdag 19 juni t/m zondag 21 juni Nederlands Kampioenschap Atletiek Junioren.

Dit artikel wordt u aangeboden door atletiekvereniging Altis.

Bezoekadres atletiekvereniging Altis:
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort
Telefoonnummer: 033-4801961
info@altis.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie