Mijn Tweede Familie maakt kans op Appeltje van Oranje 2020

10 januari 2020 om 08:39 Zakelijk Deel je nieuws

Het project Mijn Tweede Familie van SOVEE maakt kans op een Appeltje van Oranje! Dit is dé prijs van het Oranje Fonds voor uitzonderlijke sociale projecten. Samen met 37 andere projecten is Mijn Tweede Familie dit jaar een van de genomineerden. Stemmen kan tot en met 15 januari 23:59 uur via www.appeltjevanoranje.nl/sovee.

Dit jaar gaan de Appeltjes van Oranje naar de beste maatjesprojecten. Maatjes zijn er in allerlei soorten en maten. Allemaal helpen ze elkaar om beter ‘samen te leven’ in onze samenleving. De genomineerde projecten kenmerken zich doordat beide maatjes elkaars leven verrijken. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Mijn Tweede Familie van SOVEE

Voor veel jonge vluchtelingen die hier zonder hun ouders of familie opgroeien, is het moeilijk om in Nederland een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een tweede familie biedt daarbij waardevolle ondersteuning. Een gezin waar de jongere welkom is, zijn verhaal kwijt kan en hulp krijgt bij het regelen van praktische zaken. Maar ook een keer kan aanschuiven voor het avondeten en daarna gezellig samen tv kan kijken. Gewone, alledaagse familieaangelegenheden dragen bij aan ontspanning en een gevoel van geborgenheid. Zo kan een tweede familie het gemis van ouders een klein beetje wegnemen.

Mijn Tweede familie draagt bij aan kansen voor jonge vluchtelingen en brengt verbinding. Het project is mede mogelijk gemaakt door Pharos, Werkgroep Vluchtelingen & Educatie, Kansfonds en Indebuurt033.

Koningin Máxima
Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie