Mirakels is een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin, met echte acteurs en verrassende projecties.
Mirakels is een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin, met echte acteurs en verrassende projecties. Mirakels Amersfoort

Mirakels Amersfoort 2019: het mysterie van Johan van Oldenbarnevelt

5 december 2019 om 09:59 Historie Deel je nieuws

Mirakels vertelt elk jaar rond Kerst en Oud & Nieuw een spannend verhaal over de historie van Amersfoort. Ook dit keer volgen deelnemers weer de voetstappen van een bekende Amersfoorter. Deze keer draait alles om het mysterie: ‘Waar is staatsman Johan van Oldenbarnevelt, de ‘oprichter’ van Nederland?’ Mirakels is een interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin, met echte acteurs en verrassende projecties.

 

Johan van Oldenbarnevelt werd precies 400 jaar geleden onthoofd. Een gebeurtenis die dit jaar in verschillende steden wordt herdacht. Ook in Amersfoort, waar Johan van Oldenbarnevelt in 1547 werd geboren. De historische binnenstad is nog grotendeels dezelfde als toen Johan daar als jonge jongen rond liep.

 

Jong en oud

In dit decor, om te beginnen in de Onze Lieve Vrouwetoren, brengt Mirakels Amersfoort het verhaal tot leven van de jongen die uitgroeide tot de belangrijkste politicus van Nederland. En het verhaal van een stad die onderdeel werd van de opstand tegen de Spanjaarden, waar jonge mannen voor de VOC gingen werken en waar het gerucht gaat dat Johan ligt begraven onder de St.-Joriskerk. Dit alles gevat in een multimediale stadswandeling van ongeveer 60 minuten, voor jong en oud, die zelfs door museum Flehite en de St.-Joriskerk loopt.

 

Bijzonder uitje in donkere dagen

Ben jij nieuwsgierig naar het leven van Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen uit de Nederlandse geschiedenis én geboren Amersfoorter? Wil je tijdens de Kerstvakantie de stad op een verrassende manier leren kennen? Wil jij óók dit bijzondere Mirakel van Amersfoort ontdekken? Doe dan mee! Mirakels Amersfoort (van 26 t/m 28 december 2019 en 3/4 januari 2020) is leuk, spannend én leerzaam voor iedereen! Meer info en tickets: www.mirakelsamersfoort.nl.

 

 

 

Waar is staatsman Johan van Oldenbarnevelt, de ‘oprichter’ van Nederland?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie