Afbeelding
Rinus van Denderen

Schaatsbaan Eemplein weer in aanbouw

20 november 2019 om 09:30 Evenementen

AMERSFOORT De schaatsbaan op het Eemplein is weer in aanbouw. Vanaf vrijdag kan er weer geschaatst worden in de - tegen die tijd weer - sfeervolle ijsbaan, tot en met zondag 5 januari.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJstijd na het schoolschaatsen (met korting) nog een keer schaatsen bij een vereniging of ijsbaan als ze een code verzilveren op ijstijd.schaatsen.nl. IJstijd wil daarmee inspelen op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. 

Het WinterparadIJS op het Eemplein in Amersfoort  is tussen 22 november en 5 januari elke dag geopend. Informatie over openingstijden en entreeprijzen is hier te vinden.

Voor de zevende keer wordt de schaatsbaan, die 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd. In de weken voorafgaand aan de schoolvakantie kunnen alle basisschoolleerlingen schaatsles krijgen. Ook kunnen er afspraken op maat gemaakt worden voor bijvoorbeeld kansarme kinderen, mensen met een beperking en asielzoekerskinderen, zodat zij ook kunnen genieten van ijspret. Daarnaast organiseren ze activiteiten als de ijshockeycompetitie, curling en live optredens. En niet te vergeten: speeddaten op 4 december.

Een team van enthousiaste vrijwilligers staat ook deze editie weer klaar om kaartjes te verkopen, schaatsen uit te geven en de bezoekers te voorzien van een warme chocolademelk of broodje rookworst.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie