Hofhouding 2019-2020, Prins TweedeHans, Adjudant Boer en Secondant Broer
Hofhouding 2019-2020, Prins TweedeHans, Adjudant Boer en Secondant Broer C.V. De Hooge Narren

Prins TweedeHans tapt uit hetzelfde vaatje

12 november 2019 om 09:15 Verenigingen Deel je nieuws

Op 10 november 2019 maakte Carnavalsvereniging De Hooge Narren haar nieuwe hofhouding bekend. De 47e Prins der Hooge Narren is Prins TweedeHans. Naast hem staan Adjudant Boer en Secondant Broer. Het trio gaat het Carnaval van 2020 in met het thema:

"Dit jaar tappen we uit hetzelfde vaatje"

Prins TweedeHans is Hans van Gelderen, een geboren en getogen Hooglander. Hans is al jarenlang werkzaam als gastheer in de horeca. Hij kwam bij De Hooge Narren in 2008 en was in 2014 ook al prins: Prins Ondersteboven. Dit jaar is het dus de tweede keer, daarom nu als Prins TweedeHans. Hij wordt bijgestaan door Adjudant Boer: zijn goede vriend Ronald van den Hoven en Secondant Broer: zijn broer Paul van Gelderen. De Hooge Narren tappen dit seizoen "uit hetzelfde vaatje", dat wil zeggen dat de oude (tweedehands) carnavalskleding weer uit de kast getrokken mag worden. Prins TweedeHans belooft een ouderwets gezellig carnavalsseizoen.

Prins TweedeHans werd gepresenteerd tijdens de Prinsenwissel op de 10e van de 11e in de Faam. Eerst werd de zittende hofhouding: Prins Flint en Adjudant Stone uit hun functie ontheven. Ook (lang) zittende raadsleden Marco Voet en Kees van Dijk namen afscheid van de club. Marco is in totaal 18 jaar lid geweest en was prins in 2008 onder de naam Kapitein El Futre. 

Prominent raadslid Kees van Dijk is maar liefst 33 jaar lid geweest van De Hooge Narren en wordt gezien als de motor achter het voortbestaan van de vereniging. Hij trad toe in 1987 en was maar liefst 4 keer prins! Op het podium in de Faam werd Kees dan ook direct tot Ere-lid van De Hooge Narren benoemd. Een eer die slechts een select aantal mensen toekomt. Met de komst van nieuwe raadsleden Sam Rutten, Koen Overgoor en Simon Groenhuijsen is de Raad van Elf overigens weer op volle sterkte.

Het carnaval bij De Hooge Narren zal in 2020 weer gevierd worden in de Faam, te beginnen met de Hooglandse Nieuwjaarsborrel op 01 januari 2020. Tijdens het carnavalsweekend in februari wordt de Faam weer omgebouwd tot "Narrenhof", de residentie van De Hooge Narren. Het carnaval begint dit seizoen op vrijdag 21 februari 2020. Dan wordt er afgetrapt met de Dorpsomdoop op de hoek Zevenhuizerstraat/Rondweg en het carnaval eindigt op woensdag 26 februari met het Haringhappen. De Hooge Narren beloven u vier spetterende feestavonden en veel carnavalsgedruis. Het thema "Dit jaar tappen we uit hetzelfde vaatje" zal zeker voor een ouderwets gezellig feest gaan zorgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie