Afbeelding
Bram Oosterhuis

WinterparadIJS zoekt nog vrijwilligers

14 oktober 2019 om 11:56 Evenementen

AMERSFOORT Ook deze winter kan er weer geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. Voor de zevende keer wordt de schaatsbaan, die 600 vierkante meter meet, op het Eemplein gebouwd. Dit jaar ligt het ijs er van vrijdag 22 november tot en met zondag 5 januari.

De schaatsbaan wordt volledig door vrijwilligers gerund. Een hechte groep met mensen van alle leeftijden en achtergronden die het mogelijk maakt dat ruim 20.000 bezoekers genieten van ijspret. In totaal zijn ruim tachtig vrijwilligers betrokken bij dit evenement. Maar het WinterparadIJS is nog op zoek naar mensen die deze winter mee willen helpen, 'want er is geen schaatsbaan zonder enthousiaste vrijwilligers.' Er zijn veel verschillende taken, zoals kaartverkoop, schaatsuitgifte, toegangscontrole, horeca en ijsmeester. Daarnaast is er ondersteuning nodig bij de op- en afbouw.

Vrijwilligers die 16 uur per week of meer meedraaien ontvangen een kleine vergoeding, maar ook mensen die minder uren willen draaien zijn van harte welkom. Voor alle vrijwilligers wordt goed gezorgd met eten, drankjes, vrijkaartjes en natuurlijk een eindfeest voor alle medewerkers.

Op donderdag 24 oktober om 20.00 uur is er een een bijeenkomst voor alle geïnteresseerden bij Zandfoort aan de Eem (Eemlaan 100). Hier wordt alles verteld over de plannen die dit jaar. Ook kunnen vragen gesteld worden. Geïnteresseerden sturen een berichtje naar vrijwilligers@eemonice.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie