Wethouder M. Tigelaar opent Kringloopwinkel Red een KInd
Wethouder M. Tigelaar opent Kringloopwinkel Red een KInd P. Baas

Wethouder Menno Tigelaar opent Kringloopwinkel Red een Kind

7 oktober 2019 om 08:34 Maatschappelijk Deel je nieuws

“Mooi dat hier een aantal zaken bij elkaar komen: duurzaamheid en werken aan een betere toekomst voor kinderen in Afrika. Dat is een prachtig doel van deze kringloopwinkel.” Dit waren enkele van de lovende woorden van Wethouder Menno Tigelaar bij de opening zaterdag 5 oktober van Kringloopwinkel Red een Kind aan de Textielweg 22 in Amersfoort. Met het doorknippen van een groot lint, gaf de wethouder het startsein voor alle feestelijkheden in en rondom de winkel.

Het was er al gezellig druk. Menno Tigelaar benadrukte tijdens zijn speech het belang van deze winkel door te wijzen op het feit dat duurzaamheid, het hergebruik van producten én de inzet van veel mensen samen kunnen leiden tot een mooie opbrengst voor Stichting Red een Kind.

De kringloopwinkel, die in april haar deuren opende, heeft in het afgelopen halfjaar een flinke groei doorgemaakt. Vrijwilligers zijn inmiddels  ingewerkt, de openingstijden zijn ruimer geworden en het enthousiasme van de werknemers slaat over op klanten, die hun weg al hebben gevonden naar de winkel. ‘Hoog tijd dus voor een officieel feest ’ , vindt ook Inge Meijboom, de oprichter van de winkel. Dat dit feest samenvalt met Nationale Kringloopdag, is wat haar betreft dan ook geen toeval. Inge: ”duurzaam ondernemen in Amersfoort en dan dát stokje doorgeven  aan de verre naaste ligt juist in elkaars verlengde. Waar we hier al mee bezig zijn, het vormen van een duurzamere gemeenschap, is ook één van de doelen die de stichting bezighoudt. “ Stichting Red een kind was dan ook graag aanwezig in de winkel met een stand om mensen te informeren over hun werk.

Kringloopwinkel Red een Kind, is geopend op woensdag van 13 – 17 uur en van donderdag tot en met zaterdag van 10 – 17 uur. Zie ook www.kringloopredeenkind.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie