Wethouder Fatma Koser Kaya ontvangt ‘urban’ Hoodie bij Nieuwe Erven

1 oktober 2019 om 14:19 Kunst Deel je nieuws

Amersfoort/Nieuwe Erven

Afgelopen 26 september was wethouder Fatma te gast bij broedplaats Nieuwe Erven. Aanleiding was de meet-up over urban arts talenten in Amersfoort. Hoe gaan we hier als stad mee om en wat hebben deze talenten nodig?
In een tijdperk waar urban niet meer is weg te denken initieerde Nieuwe Erven talent traject ‘Elevator’. Een talent traject waar Amersfoorts finest aan konden deelnemen.

Urban Arts,  wat mensen beter herkennen als hip-hop, pop ’n locking, break, spokenword en graffiti, is niet meer weg te denken uit onze cultuur.

Sterker nog, het is inmiddels uitgegroeid tot grootste subcultuur in Nederland. Spotify playlisten worden gedomineerd door Nederlandstalige hip-hop van Ronnie Flex tot aan Snelle en Amersfoorts trots, Diggy Dex. Ook in de dans scene kent de Nederlandse urban grote namen zoals de inmiddels wereld beroemde Redouan Ait Chitt, beter bekend als Redo. 
Dat Amersfoort ook urban talenten mag tellen tot inwoners deed Coen Witteveen (musicus en producer bij o.a. Typhoon en kersverse directeur Nieuwe Erven), Nieuwe Erven, Social Dance, Youth033, Videoheren en de Gemeente Amersfoort beseffen dat er tijd, ruimte en middelen beschikbaar gesteld moesten worden voor deze talenten. Hieruit ontstond ‘Elevator’ geïnitieerd door Nieuwe Erven. Meer dan 21 talentvolle Amersfoortse jongeren kregen coaching van top urban producers en musici zoals Darin G (Diggy Dex) en Norman Kapoyos (Great Minds), maar ook van urban theater maker Jose Montoya en de topdansers van SocialDance. 

Afgelopen 26 september kwamen verschillende jongeren uit het traject en organisaties waaronder Scholen in de Kunst, Sovee, IndeBuurt033 en Gemeente Amersfoort op Nieuwe Erven bij elkaar om te praten over de toekomst en het belang van talentontwikkeling in Amersfoort. Na een spokenword van deelnemer Ciske Latour was er ruimte voor Dwight van van de Vijver, de enige rappende agent in Nederland. Hij onderkende het belang van dit soort initiatieven.
Daarnaast was er een preview van de documentaire over dit traject gefilmd door Videoheren, welke in november zal worden getoond.

Uiteraard was dit een bijzonder moment voor Nieuwe Erven, waar Wethouder Fatma Koser Kaya een hoodie overhandig kreeg, zodat zij vanaf nu ook deel is van deze bijzondere crew. 

Benieuwd naar dit Amersfoortse talent? Kom dan vrijdag 4 oktober om 19.00 uur naar Nieuw Erven!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie