GekkiGeit
GekkiGeit Feike Faase

Volop GezelligGeit

9 september 2019 om 09:09 Recreatie Deel je nieuws

Volop gezelliggeit.


Zondag 8 september werd de tweede editie van kinderfestival GekkigGeit op Boerderij Breevoort, Hoogland, georganiseerd. Het was een té gekke dag met vrolijke mensen.

Het boordevolle programma zorgde ook dit jaar voor heel veel  bezoekers. Petra van Pop-Up yoga verzorgde kinderyoga met uitzicht op de 800 geiten. Ook de boerenspelletjes zoals geitje-prik,  boerenbasketbal, strobalen stormbaan waren erg in trek. Veel mensen liepen gezellig achter Luuk, van Sportivate,  aan het weiland in op hun blote voetjes. Jong en oud sprongen als jonge geitjes over de sloten. Jeroen van JeBo entertainment vertelde vol vuur het verhaal van “De wolf en de zeven geitjes” in het mini-strobalentheater. Hij trok volle balen.   Bij Bzzzonder, kinderopvang, zagen we veel bijtjes op de blije gezichtjes van de kinderen. De rondleiding  over het erf met de boer werd heel druk bezocht. Dat gaan we volgend jaar zeker weer doen. Men is toch wel heel benieuwd naar de geitjes en wat het boerenleven nu precies inhoudt.  De geitenpannenkoeken en bokburgers waren op.  De ijsjes waren erg in trek, wat wil je ook met het mooie weer. We zijn uiteindelijk langzaam begonnen met opruimen, want de bezoekers wilde niet weg. Sommige gezinnen waren er al om 11.00 uur en zijn de hele dag gebleven. Er hing een super fijne relaxte sfeer.

Jos Tolboom, eigenaar Boerderij Breevoort: “Het was wederom een té gekke dag. Het is heel leuk dat ik met dit festival mijn bedrijf kan laten zien en zo de boerderij een beetje naar de stad breng. Wat mij opviel was dat de bezoekers blij waren met de kleine activiteiten die er waren. Je legt wat strobalen in het weiland, je zet een tractor neer en er is boerenbasketbal en men heeft super veel lol. In de tijd dat alles groter en hipper moet, is juist het kleine en intieme veel (te)gekker en leuker. Ik wil dan ook alle bezoekers, medewerkers en leveranciers bedanken voor deze fijne dag. Tot volgend jaar!"

 

GekkigGeit
GekkigGeit
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie