SBO Michaëlschool viert met de leerlingen het ontvangen van het themacertificaat Welbevinden van de Gezonde School
SBO Michaëlschool viert met de leerlingen het ontvangen van het themacertificaat Welbevinden van de Gezonde School SBO Michaëlschool

SBO Michaëlschool ontvangt weer certificaat Welbevinden

16 juli 2019 om 11:59 lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 16 juli is voor de tweede keer het themacertificaat Welbevinden uitgereikt aan SBO Michaëlschool. Naast het nu uitgereikte verlengde themacertificaat Welbevinden heeft deze school eerder de certificaten Voeding en Bewegen en sport behaald. 

Met het vignet Gezonde School laat SBO Michaëlschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt SBO Michaëlschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Het thema Welbevinden staat hoog in het vaandel bij SBO Michëlschool. Zij vinden het van wezenlijk belang dat hun leerlingen zich veilig voelen. Pas dan komen ze toe aan het optimaal benutten van hun mogelijkheden. Een duidelijke en vooral voor leerlingen herkenbare structuur en een sfeer van vertrouwen zijn daarbij erg belangrijk.

SBO Michaëlschool werkt met het programma Positive Behaviour Support (PBS). Dit programma is gericht op het positief opvoeden. De school is hierbij vooral gericht op wat goed gaat en geeft de leerlingen daar positieve feedback op. Voor de leerlingen hebben ze de afspraken visueel gemaakt met posters die op verschillende plekken hangen.

SBO Michaëlschool: “Als leerlingen zich gedragen zoals we dat graag willen, kunnen ze een beloning krijgen in de vorm van een peebee-muntje. Met de groep sparen de leerlingen hiermee voor een grotere beloning. Dat kan een leuke activiteit zijn, zoals een keer koken, maar ook bepaald speelgoed waarmee ze dan in de klas op de vrije momenten mogen spelen.”

Het speelplein van SBO Michaëlschool is leuk ingericht en biedt erg veel ruimte voor de leerlingen. De verschillende delen van het plein hebben een eigen functie. Zo is er bijvoorbeeld een gemarkeerde weg om over te rijden, een voetbalveldje en er zijn bankjes om lekker te kunnen “chillen”. 

Naast het aanleren van gewenst gedrag met PBS, leren de leerlingen ook sociale- en emotionele vaardigheden op de school. Hiervoor werken zij met de methode Kanjertraining. Een belangrijk doel van de Kanjertraining is dat een leerling positief over zichzelf leert denken en hiernaar leert handelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie