Curiosa, vintage en antiekmarkt op het Eemplein.
Curiosa, vintage en antiekmarkt op het Eemplein. Eric van Aerle

Dit is er de komende week te doen in de stad

20 juni 2019 om 07:10 lokaal

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

20 juni 2019

Amersfoort

[Bijeenkomst palliatieve longkankerzorg
[13:00-16:00 Maatweg 3
Meander Medisch Centrum houdt samen met Longkanker Nederland een bijeenkomst voor patiënten met longkanker en hun familie. Sander de Hosson vertelt over 'palliatieve zorg bij longkanker'. Ook is er een informatiemarkt. Aanmelden via info@longkankernederland.nl.

[Amersfoortse Haringparty
[16:00 Utrechtseweg 180
De 13de editie van de Amersfoortse Haringparty; het netwerkevent op de Amersfoortse berg waar ruim vierhonderd bezoekers van bedrijven in en om Amersfoort op af komen. Bergpaviljoen Bistronomique & Bar is weer de gastlocatie. Kaarten zijn alleen online te bestellen via www.amersfoortseharingparty.nl.

21 juni 2019

Amersfoort

[Poortenwandeling
[15:00 Stationsplein 41
Ooit was de oude binnenstad helemaal afgesloten met muren en poorten. Veel hiervan is verdwenen. Gelukkig was de stad niet al te rijk en valt er nog het een en ander te ontdekken. Een 6 kilometer lange tocht langs oude en nieuwe poorten, onderbroken voor een vegetarisch driegangen diner. Opgeven voor 21 juni via ahontspannu@gmail.com (23,50 euro). Meer informatie www.ahontspan.nu.

[Businessloop Amersfoort
[15:30 Daam Fockemalaan 12
Burgemeester Lucas Bolsius geeft op het terrein van Het Nieuwe Eemland rond 15.30 uur het startschot voor de Businessloop Amersfoort. De opbrengsten gaan naar een goed doel: het Toon Hermans Huis. Er kunnen nog teams meedoen. Aanmelden kan via www.businessloop.nl.

[Kortste Nacht Wandeling
[20:00 Utrechtseweg 174
21 juni is het de Langste Dag van het jaar, en gaat Amersfoortse Gidsen een rondleiding geven over het topje van de Amersfoortse Berg. Stadsgids Inge Vos: ,,Er zijn zoveel prachtige verhalen te vertellen over dit onbekende stukje Amersfoort! Aan het einde van de tocht beklimmen we het Belgenmonument." Duur: twee uur, prijs: 10 euro, aanmelden: www.amersfoortsegidsen.nl/nacht of tel. 06-41259590.

[Midzomernacht-concert met ritueel
[20:45-23:00 Heiligenbergerweg 115-119
De bekende gambist en edisonwinnaar Ralph Rousseau geeft tijdens de midzomernacht, een speciaal ligconcert om de overgang naar het zomerseizoen te vieren in en om het Koetshuis Randenbroek. Frits van Kempen zorgt voor een passend overgangsritueel op deze nacht van de zonnewende, de langste dag van het jaar. Toegang: gepaste vrijwillige bijdrage.

22 juni 2019

Amersfoort

[Curiosa, vintage en antiekmarkt
[9:00 Eemplein
Leuke dingen, gekke dingen, kostbare en handige dingen zomaar of voor de heb. Een compleet huis kan worden ingericht.

[Proef je Dans
[9:00 Barchman Wuytierslaan 51
Een dag met dans en een gezamenlijke lunch. In samenwerking met Agnes Janmaat praktijk voor psychosynthese en dans en Carin Rijpkema, psychosociaal therapeut van www.jedans.nl.

[Toegankelijkheidsontbijt
[10:00-12:00 Emiclaerhof 142
Winkelcentrum Emiclaer houdt samen met MKB Nederland, gemeente Amersfoort, MKB Toegankelijk en Ongehinderd een speciaal ontbijt om de toegankelijkheid van het winkelcentrum onder de aandacht te brengen.

[Repaircafé Nieuwland
[10:00 Zeldertsedreef 2
Wijkbewoners die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. Door repareren te promoten, willen ze bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen ze daar verandering in brengen.

[De Antiquarische Boekenmarkt
[10:00-17:00 Zwaaikom 21
Bij het kringloopcentrum is de afgelopen tijd een bijzondere verzameling ontstaan van verschillende soorten oude/antieke boeken. Tijdens deze boekenmarkt wordt er een collectie oude boeken beschikbaar gemaakt.

[Reflectie van de ziel consulten bij Bindi
[10:00-13:00 Bergstraat 6
Caroline Schmitt verricht reflectie van de ziel consulten bij Bindi. De consulten duren ongeveer 30 minuten, de bijdrage is vanaf 18 euro.

[Verjaardagsfeest Winkelcentrum Vathorst
[11:00 Cruquius 57
Winkelcentrum Vathorst bestaat 10 jaar en begint met het aansnijden van een mega grote verjaardagstaart. De meeste winkels hebben verjaardagacties, een kraam voor de deur of organiseren een workshop. De kleinste bezoekers kunnen zich laten schminken, fietsend een kunstwerk maken, mee in het kleinste Tropical Reuzenrad, meedoen aan creatieve workshops bij Bruna en Dierspecialist Maxime of plaatsnemen op de kruk bij de Zingende Kapsters. Als kers op de taart start er om 16.00 uur een optreden van de drie zusjes van Og3ne.

[Talent boerin Jolke straalt op midzomer
[14:00-16:30 Hanzeboulevard
De midzomer wordt gevierd op de tuinderij van de Eemstadboerderij. Het seizoen van overvloed breekt aan, en de winkel ligt vol met heerlijke vruchten van het veld. Op deze langste dag is boerin Jolke het stralende middelpunt; 'Jolke Natural Designs' maakt fantasievolle kleding, wandkleden, meditatiematten en nog veel meer.

[Theatervoorstelling
[16:00 Piet Mondriaanplein 61
De cursisten van de jaarcursus 'Theater maken' bij Scholen in de Kunst hebben op basis van personages zelf teksten geschreven en scènes gemaakt. De voorstelling is geschikt voor theaterliefhebbers en volwassenen die ooit zelf theater willen maken. Entree 7,50 euro. Kaartverkoop aan de deur of via www.scholenindekunst.nl.

23 juni 2019

Amersfoort

[Expositie Art Quilt Suze Termaat
[12:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2,
Onder de titel 'Welke weg…' exposeert Suze Termaat tot 1 september in de kerk- en gemeentezaal van de Bergkerk. Te zien zondag na de dienst vanaf 11.30 uur of na telefonische afspraak: 033-4617917.

[Relaxconcert op de piano
[19:30-20.15 Birkstraat 125
Caroline Schmitt improviseert weer op de piano in de ruimte van &JOY Amersfoort. Entree is 7 euro. Meer informatie of aanmelden via carolinesounds@gmail.com of tel. 06-40728688.

25 juni 2019

Amersfoort

[Proefles Stijldansen voor (echt)paren
[20:00 Homerusstraat 2
Gratis proefles stijldansen voor (echt)paren bij Dansschool Parmentier. Stap voor stap de basis van de quickstep leren zien welke acht ballroom- en latindansen deelnemrs in de eerste cursus leren. Nieuwe beginnerscursussen starten na de zomer. Aanmelden voor de proefles via: dansschoolparmentier@gmail.com.

27 juni 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00 Engweg 7
Gratis hulp en advies in het Digitaal Hulpplein. Vrijwilligers van Bibliotheek Eemland vragen wel iedereen om het eigen apparaat mee te nemen. In sommige gevallen zijn ook inlognaam en wachtwoord nodig.

Amersfoort

[Workshop opvoeden in leven en dood
[19:30 Nijverheidsweg-Noord 123
Tijdens deze workshop krijgen deelnemers inzicht in welke verlieservaringen tot rouw kunnen leiden bij kinderen en hoe verhalen kunnen helpen om samen over dit thema te praten. Ze gaan ook aan de slag met schrijfopdrachten waarbij verlies ervaringen, groot of klein in een verhalende vorm gegoten worden. De workshop wordt gegeven door Rose Knulst. Jaren werkzaam met kinderen als docent en werkzaam als ritueelbegeleider bij afscheid. Voor praktische informatie: info@tuinvanrose.com.

[Swing Close
[20:15 Roméostraat 74
Swing Close heeft ruimte voor twee tenoren en een bas.

28 juni 2019

Amersfoort

[Bakkie Kroost: ABC Doe je mee?
[8:30 Watersteeg
Marinda Pieron is ABC-coördinator in Nieuwland. Zij komt iets vertellen over de (brede) scholen in Amersfoort. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids.

[Bakkie Kroost: Kinderziektes
[8:30 Watersteeg
De voorlichting van Bakkie Kroost- Kinderziektes wordt gegeven door Sophie Hekhuis. Zij is werkzaam als jeugdverpleegkundige bij de GGD/consultatiebureau in Nieuwland. Deze morgen staat in het teken van de meest voorkomende kinderziektes. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids

[Mind-Walk Amersfoort
[10:00-11:30 Schothorsterlaan 21
Ontspannen opladen iedere vrijdagochtend door een Mind-Walk, met de start bij Het Groene Huis. Ze wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen, iedereen kan meedoen. De kosten zijn 6 euro per keer. Info en opgave: inekevanderaalst@gmail.com.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie