Afbeelding
Speeltuin Rivierenwijk

Vernielingen in Speeltuin Rivierenwijk Amersfoort

15 juni 2019 om 12:45 lokaal

AMERSFOORT Speeltuin Rivierenwijk Amersfoort doet voortaan om zeven uur 's avonds het hek weer dicht. Aanleiding is dat jongeren er een enorme bende hebben achtergelaten, waaronder kapot gegooide flesjes.

Dat moet vrijdagavond of in de daaropvolgende nacht zijn gebeurd. Vrijwilligers van de speeltuin aan de Dollardstraat troffen zaterdagmorgen een grote puinhoop aan. ,,Een aantal jonge lui vond het nodig om na het nuttigen van flink wat desperado's hun troep niet om te ruimen", schrijft Rivierenwijk op de Facebookpagina. ,,Maar erger nog, kennelijk was het heel leuk om een wedstrijdje flesjes kapot gooien te houden. Werkelijk waar overal lag glas, op het asfalt, in het gras, bij de tafel en in en om de boot. Het was zelfs zo erg dat we zand hebben moeten afscheppen vanwege de glassplinters. We balen hier uiteraard enorm van!"
De vereniging voelt zich nu genoodzaakt om de speeltuin voortaan weer elke avond om zeven uur te sluiten. Overigens laat ze het er niet bij zitten. Rivierenwijk zegt over camerabeelden te beschikken, waarop de boosdoeners duidelijk te zien zijn. De beelden zullen worden afgegeven bij de politie. Tegen de vandalen wordt aangifte gedaan.

Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie