AV Traithlon verzorgt regelmatig verschillende wedstrijdevenementen.
AV Traithlon verzorgt regelmatig verschillende wedstrijdevenementen. Ries de Beer

Wedstrijd-evenementen bij AV Triathlon

15 juni 2019 om 08:14 Sport

AMERSFOORT Hardlopen is een populaire sport. Omdat iedereen die kan wandelen, ook kan hardlopen. Het wordt pas duursport als er langere tijd achter elkaar wordt hardgelopen. Om de drempel naar duursport te verlagen, organiseert sportvereniging AV Traithlon regelmatig verschillende wedstrijdevenementen. Van fun tot focus en alles daar tussenin. En voor jong en oud.

Op korte termijn vinden twee sportieve evenementen plaats. Zo verzorgt sportvereniging AV Triatlon op zaterdag 22 juni de tweede Nieuwlandse Wallenloop, in samenwerking met New & United, de organisatie van het wijkfeest in Nieuwland. Op woensdag 3 juli is er rondom het clubgebouw van de sportvereniging AV Triathlon en in het Bosbad een Fun Triathlon voor jong en oud. Duursport ervaren en tegelijk hardlopen met een doel.

VAN FUN TOT FOCUS Of je jezelf nou wilt testen, een stok achter de deur nodig hebt of gewoon plezier wilt beleven met familie en vrienden: oefenen kan geen kwaad. De Wallenloop kent verschillende afstanden. Van een kidsrun van 1,1 kilometer of 2,2 kilometer tot een 5 of 10 kilometer prestatieloop. Een mooi parcours voor jong en oud over 'de Wallen' van deze Amersfoortse woonwijk.

FUN TRIATHLON De FUN Triathlon is geschikt voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Kinderen tot en met twaalf jaar rennen 1 kilometer, fietsen 3 kilometer en zwemmen 100 meter. Vanaf dertien jaar zwemmen kinderen in een team van drie personen ieder 200 meter, fietst elk teamlid 5 kilometer en loopt iedereen dezelfde afstand als de jeugd tot twaalf jaar. De samenstelling van het team heeft men in eigen hand. Dus, trommel je kind, vader, oma, tante, buurman of collega op. En ervaar hoeveel fun een triathlon kan zijn.

VOORUITPLANNEN Zin in nog meer sportieve evenementen? Vooruitplannen kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan de Keistad Triathlon op 1 september. Kijk op de site van sportvereniging AV Triathlon voor een overzicht of om je (samen met familie en vrienden) meteen in te schrijven voor een van de sportieve activiteiten.

Inschrijven kan via www.avtriathlon.nl/wedstrijden-av-triathlon/.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met AV Triathlon.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie