Afbeelding
Google Maps

Vathorst vol in ontwikkeling: Rotonde 1 krijgt opknapbeurt

29 mei 2019 om 07:20 lokaal

VATHORST Om Vathorst en Hooglanderveen in de toekomst ook bereikbaar te houden zijn er maatregelen nodig waarmee de gemeente maandag is begonnen. De komende jaren groeit de wijk Vathorst uit naar zo'n 30.000 inwoners in 2030.

Jeroen van der Veer

In 2015 is een bereikbaarheidsonderzoek Vathorst uitgevoerd. De gemeenteraad heeft op 10 mei 2016 ingestemd met de maatregelen uit dat onderzoek en maandag 27 mei is begonnen met de werkzaamheden aan rotonde 1. Dit gaat 12 weken duren, maar motorvoertuigen kunnen de rotonde blijven gebruiken, maar er is wel verkeershinder. Verkeer van en naar de Drieberg kan omrijden via rotonde 16. Verkeer naar de Olympus wordt omgeleid via rotonde 2 en fietsers kunnen via rotonde 16 en rotonde 2 omrijden. Eind juli wordt de rotonde 2 volledige dagen afgesloten zodat hij opnieuw geasfalteerd kan worden.

Na de werkzaamheden heeft rotonde 1 een extra rijstrook. Hierdoor stroomt het verkeer vanaf de Bergenboulevard naar de Bergpas beter door. Voor de verkeersveiligheid wordt de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers aan de oostzijde van de rotonde weggehaald. De bushalte wordt naar de westkant van de rotonde verplaatst.

Vathorst is vol in ontwikkeling, dat is duidelijk. Zo legt Heijmans Infra vandaag (woensdag) in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) de laatste hand aan de riolering in deelplan Laakse Tuinen in het noordwesten van de wijk. Met de afronding van de bouwrijpwerkzaamheden komt de start van de woningbouw dichterbij.

Zo is in totaal ruim 12 kilometer betonnen rioolbuis en 22 kilometer PVC-buis gelegd en zijn 320 rioolinspectieputten aangebracht. Veel van deze ondergrondse voorzieningen zijn straks niet meer zichtbaar, maar wel belangrijk voor het functioneren van een wijk waarin ruim 2.500 mensen gaan wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie