Dat Werner Bakker gevoel voor vormgeving heeft blijkt ook uit de keuzes van de brilmerken die hij voert.
Dat Werner Bakker gevoel voor vormgeving heeft blijkt ook uit de keuzes van de brilmerken die hij voert.

Brillen met een verhaal

8 mei 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Dat de Kamp een steeds leukere winkelstraat wordt, merk je niet alleen aan de nieuwe entree maar ook aan de komst van hippe winkels zoals Werners Optiek. Sinds 1 maart kunnen liefhebbers van unieke monturen terecht bij Kamp 26.

,,Afgelopen november wist ik dat ik in dit pand terecht kon. De plek, het pand: het voelde meteen goed. Daarna ben ik aan het schetsen geslagen. Het was even zweten maar ik ben blij dat het eruit ziet zoals ik voor ogen had."

Werner Bakker is naast opticien ook een begenadigd klusser. ,,Ik heb alles zelf gemaakt. De tafel en de schappen waar de brillen op uitgestald zijn, zijn gemaakt van één iep die ik in planken heb laten zagen." Robuuste stalen stellages en het Perzische tapijt maken het af. ,,Het is supergaaf om nu mijn eigen winkel te hebben."

Dat Bakker gevoel voor vormgeving heeft blijkt ook uit de keuzes van de brilmerken die hij voert. ,,Ik houd van bijzondere merken met een verhaal. Neem deze bril van Eyevan. Een klein Japans atelier dat alles met de hand maakt. Zo is de veer, het pootje, van titanium en met de hand gewalst. Of Pierre, een Belg die in Frankrijk is gaan ontwerpen. Excentrieke ontwerpen voor dames die een wat gedurfder ontwerp willen. Dit zijn bedrijven die maar drie brillen op één dag maken."

UNIEKE COLLECTIE Zonnebrillen en gewone brillen liggen door elkaar. ,,Klopt, ik heb een unieke collectie zonnebrillen voor jong en oud, in alle prijsklassen. Alle brillen liggen bovendien los, dus je kunt op je gemak ervaren of de bril bij je past." Bakker heeft veel ervaring in het vak. ,,Ik heb sinds 1998 voor grote merken gewerkt. Na mijn opleiding voor opticien heb ik ook retail management gedaan. Ik weet precies wat er komt kijken bij zowel inkoop, verkoopadvies als optiek. Goed advies is essentieel", aldus de ondernemer. ,,Naast het uiterlijk is pasvorm belangrijk, een bril moet niet alleen perfect zitten, hij moet ook bij de persoon die 'm draagt passen."

UITGEBREIDE OOGMETING Ook voor het belangrijkste onderdeel, de glazen, legt enthousiaste opticien de lat hoog. ,,Het begint met de oogmeting. Die is bij mij nét even wat uitgebreider. Met alleen de juiste sterkte ben je er niet. Is het beeld door de bril rustig en kun je er ook comfortabel mee kijken?" Achterin de winkel is de werkplaats waarin de klant Werner zijn ambacht kan zien uitvoeren. ,,Mijn glas haal ik bij Hoya, een merk met een zeer goede reputatie. De glazen worden na de oogmeting op sterkte aangeleverd. Vanaf daar doe ik alles zelf, zoals het op maat maken voor het glas en het montuur, het plaatsten van de glazen en het finetunen als de klant de bril voor het eerst op heeft." Daarmee houdt het niet op. ,,Door het persoonlijke contact weet ik precies wat een klant heeft gekocht. Dat is het leuke van mijn eigen zaak, ik kan de tijd nemen voor mijn klanten, en de beste service verlenen, óók na de aanschaf."

a        [Werners Optiek Kamp 26 3811 AR Amersfoort 033-8878387 info@wernersoptiek.nl, www.wernersoptiek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie