Afbeelding
Dylan jake vermaas

Festifoort Festival: 'vleugje gekkigheid welkom'

1 mei 2019 om 17:00 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT Deze zomer vindt zaterdag 29 juni de zesde editie plaats van Festifoort Festival op het evenemententerrein aan de Mijnbouwweg in Amersfoort. ,,House, Techno, Hiphop en RnB zijn de muziekstijlen waarvan ons hartje sneller gaat kloppen, maar vooral behouden wij onze gezellige en intieme sfeer. Voeg hier een vleugje zomer aan toe, samen met wat gekkigheid, en je hebt Festifoort Festival", aldus de organisatie.

,,We zijn niet het grootste festival, maar wel de leukste en het gezelligste. We nemen alles iets meer met een knipoog en we voegen extra veel gekkigheid toe aan het festival." De organisatoren willen hiermee bereiken dat het festival vooral als gezellig, gek en intiem wordt ervaren. Dit wordt gerealiseerd met kleine toevoegingen en aanpassingen aan de inhoud van het festival. 

Zo is er een uitgebreid randprogramma, bezoekers mogen zomerse attributen meenemen zoals opblaasdieren en een bellenblaas en is er een dresscode: 'zomers met een knipoog'. Hierbij valt te denken aan een gekke accessoires zoals een roze bril, een hippe pet of een gekleurde zomerse blouse.

SUPER ZWOEL Deze zomer werkt Festifoort voor het tweede jaar samen met het Amersfoortse concept Super Zwoel. Super Zwoel verzorgt een podium en brengt een mix van R'nB, Hiphop, 90's en 00's; herkenbare muziek en dansbaar voor iedereen. Super Zwoel is onder meer bekend van de uitverkochte feesten in Fluor. Na het succes van het Super Zwoel-podium vorig jaar staat er dit jaar een twee keer zo groot podium dat plaats biedt aan bijna achthonderd bezoekers.

ON9EKEND Naast SuperZwoel werkt Festifoort dit jaar ook weer samen met On9ekend; bekend om zijn techno-feesten. Na zes jaar van uitverkochte in- en outdoor edities is On9ekend een begrip geworden in Amersfoort en omstreken. Op Festifoort Festival hebben deze jongens een eigen podium tot hun beschikking dat geheel wordt ondergedompeld in de stijl van hun concept.

Festifoort mikt dit jaar op drieduizend bezoekers. Veel meer bezoekers willen de organisatoren niet. ,,De intieme en gemoedelijke sfeer moet gewaarborgd blijven."

Festifoort Festival is zaterdag 29 juni aan de Mijnbouwweg van 14.00 tot 23.00 uur. De kaartverkoop is gestart: www.festifoort.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie